Proactive

Jahapp, där flög hela helgen förbi i ett nafs. Jag lyckades ändå pricka in lite socialiserande så man inte är helt miserabel framför datorn hela dagarna. Fast nu lyckades jag med det igår kväll ändå. Ett plötsligt sug efter att spela mitt älskade gamla 90-talsspel Farao ledde till en oväntat snabb nedladdning och otroligt smidig installation (extrahera skiten till en mapp, tryck på .exe filen - me like!) och sen satt Rebecca fast från klockan fem på eftermiddagen till klockan ett på natten... jajamensan, that´s how we do it. Korta breaks då för och fixa kaffe och sträcka på sig och kolla hur världen ser ut på Facebook. Länge sen jag hade ett så skönt flow av spelande.

Annars då - jag slängde ihop några små cupcakes till Larsson på CTS:en som tack för bryggkaffet jag fick i veckan, en tradition upphållen av Peter som nu seglat till Sverige som så många andra, och Larsson har axlat den mockafärgade manteln efter honom.

Rejält vaniljdoftande cupcakes med några bitar choklad i och garnerade med buttercreamfrosting och marsipandekor. De små pudrade med kakao, mörk choklad och nötter.

IMG_1385-001

IMG_1386-001

IMG_1387-001

På lördagen hakade jag på Stefan, Markus och Ulla ner till stan för och äta kebab på ett ställe som heter Zaytoon och ligger en bit bortanför Temple Bar. RIKTIGT god lammkebab där, med vitlöks-och-chilisås och massor god rödkål, sallad och grönsaker. De har fiskkebab också, med lax som såg intressant ut, dock mer kolhydratrikt. Min lammkebab skulle tydligen inte innehålla några alls. Det tvivlar vi på, men det är iallafall inte tillräckligt många för att räknas som ett hot mot ketosen så kunde ätas med gott samvete.

Bästa av allt var att den starka chilin gjorde att jag drack upp en hel flaska vatten. Now that´s a first.

Vi lallade runt i olika butiker och jag lyckades komma hem med endast en påse kokosmjöl i väskan som jag hittade till otroligt billig penning i en indisk matvaruaffär. That´s a first too.

Dålig humor på bussen:

IMG_1388

Såhär ser det ut nere i city center nu. Pro-life sätter upp skyltar och demonstrationer överallt. Det rör mig inte så mycket. Jag har redan min åsikt klar, och jag är för aborter. Jag skulle aldrig få för mig att ge mig in i en debatt med en motståndare eftersom mina argument alltid skulle slås ner med deras triumfkort av att man inte har rätt att ta ett liv, och att det är mord. Men rätten till liv innebär inte automatiskt rätten och möjligheterna till ett drägligt sådant. Att vara född oönskad, kanske genom brutal, ofrivillig fortplantning, utan möjligheter till utbildning, ovillkorlig kärlek eller ens en anständig tillvaro att leva i - vad är meningen med det? Nu säger jag inte att det alltid är så. Men abort finns till av en anledning. Dessutom är kvinnans kropp alltid hennes egen att ha fullständig och absolut rätt över. Alltid.

IMG_1390

Så lämnar vi de politiska frågorna och jag hoppas jag inte har skaffat mig fiender nu genom detta - jag bor trots allt i ett land som sedan urminnes tider alltid har fördömt både aborter, och sex och graviditet utanför äktenskapet - hur går det ihop egentligen? Det är väl därför man alltid ser hundraelva rökande tonåringar i jumpsuits och fake Uggs och barnvagn så fort man kliver utanför dörren...

Nu ska jag återgå till mitt spelande och fly både politik och resten av omvärlden ett litet tag, innan det är dags att kika ut för att inhandla födan för veckan. Här är iallafall ett litet positivt, väldigt tidigt vårtecken som jag fann på väg hem från jobbet häromdan:

IMAG1772-001