Sweet child o´mine

Idag har inte varit den bästa av dagar. En dag då man vaknar upp med melankoli som kompanjon, av ingen synbar orsak, och minsta lilla motgång känns som djävulens ryska roulette med din själ. Eller nåt annat poetiskt för och beskriva ren jävla deppighet. Whatevs.

Helt justifierat för lite indulgence då enligt mig. Vilket jag faktiskt lyckades hålla till och bara förtära en enda liten jordnötskaka ihop med kaffet (klapp på axeln). Dock har jag nog tidigare nämnt att de tenderar att bli lite kladdiga när de varit ute i en varm hand ett tag, något som A kände ett ivrigt behov av att dokumentera och distribuera till resten av omvärlden. Komplett med jag-har-legat-inne-hela-dagen-och-tyckt-synd-om-mig-själv looken.

226613_10151189543446814_723772487_n-001

Kommentarer jag fått hittills är från Sara, Kausti och Jesper som är ute och svirar i Stockholmsnatten och som påstår att hela hufvudstaden är i stor förundran över om jag spenderar lördagkvällen med att förtära mina egna fekalier... och det verkar som att detta spekulerande eskalerar nu i kommentarsfältet. Mysigt.

Det har överlag varit en del generellt snack om tarmrörelser idag. Vi var hos Stefan och Ulla nyss för veckans första invägning. Egentligen skulle vi gjort det imorse men jag valde att sova till en okristligt sen tid så de var dessvärre inte hemma när jag behagade stiga ur sängen.  Så det blev ikväll istället, även fast jag är lite allergisk mot att väga sig nån annan gång än på morgonen. Det diskuterades föda, såklart, och huruvida vi alla hade regelbundna toalettbesök eller inte. Hrm.

Men to the point -Adde triumferade genom att ha gått ner 5 kilo på första veckan. Den jäveln. Bra hjort! Min vikt stannade på 63.8 kilo, med kläder på. Vilket innebär att jag gått ner mina överflödskilon från i julas, men jag är inte helt säker. När jag vägde mig hos mamma stod vågen på 67 men det kändes som lite väl mycket, då hade nog jeansen suttit tightare än de gjorde. Så jag låg kanske på 65. Mitt lilla mål, om det går, är att komma ner till 60, vilket är vikten jag hade innan jag flyttade till Dublin. Drömmen vore 58, då kan jag komma i mina gamla kläder. Vi får se. I och med att jag inte är överviktig (även fast jag anser mig vara av great importance) så kommer det ta längre tid för mig. Bara köra på!

collagefood

A fixade räkor i het sås häromdagen, också en plättlätt rätt som involverar räkor i valfri storlek, och en sås gjord på grädde/turkisk yoghurt/creme fraiche, och diverse kryddor och valfria grönsaker och vad skit som helst du vill ha med. Jag hade i en halv dl vatten i pannkakorna imorse och fick mer lättstekta, tunnare sådana. Jag stod till och med och kokade LCHF sylt igår kväll med hallonen som var kvar, lite stevia och lite gelatin, fy fan så devoted jag är!

Enda bekymret för mig är det här med vattenintag för det är jag så infernaliskt dålig på. Dricker alldeles för lite, med huvudvärk och torra läppar som följd och det sistnämnda irriterar mig verkligen, för jag vill kunna ha läppstift och det gör sig inte väl på fnasläppar... I början av LCHF vart jag jättetörstig och blev asglad, sen var det tillbaks till vanligt igen. Men nu har Spar fått in Glee-vatten! Varför Fox och whatever PR företag de nu anlitar kände att det var nödvändigt att inkludera smaksatt vatten i hela produktionshysterien kring sång/drama/dansspektaklet när det finns så mycket andra, mer relevanta prylar övergår mitt förstånd, men glad för det är jag för det är inga kolhydrater i och äpple/körsbär smakar awesome. Kanske gör det lättare att vätska upp sig så jag kan få icke-fnasläppar.

Nu blire filmmys med äpple och Django Unchained. Hare gött.