Carried away with caraway seeds!

Vill ni ha en inblick i hur det är att vara beslutsångestfreaket Rebecca för en dag? Ibland blir jag utbränd av mig själv.

Jag hade bestämt mig under dagen för och baka LCHF bröd. Läste på om olika recept och valde ut ett som lät bäst. Sen satt jag också och läste på om muffins man kunde göra,  så en annan också kan få njuta lite av fredagen som kommer.

Nu lägger vi också till det faktum att jag i sedvanlig söndagsnattrutin har sovit dåligtoch ovanpå det går vi in på den tredje dagen utan kolhydrater och kroppen börjar reagera på detta med att vara allmänt matt och seg. Förmodligen är det därför som jag, väl hemma, börjar oroa mig för att mandelmjölet vi köpt innehåller mer än 5gram kolhydrater. Jag vill ju vara strikt. Kan man inte ersätta det på nåt sätt? Drar mig till minnes att jag läst i kommentarerna till receptet att man kan ersätta det med krossat linfrö. Ska jag gå ända till SQ och köpa? Jag är ju trött som ett as, vi promenerade igår och jag ska dansa Zumba imorrn och har gått fram o tebaks till jobbet och egentligen ska man inte motionera alltför mycket första tiden av LCHF. Bestämmer mig för att näe, orkar inte... börjar gå till Spar för att köpa pålägg till de annalkande mackorna. På vägen dit - ångrar jag mig. Jag går till SQ ändå. För då hade jag hunnit noja mig de fem minuter det tar och gå och fått en fix idé på hur brödet SKA vara. Och det inkluderade att INTE vara gjort på bara det "hemska" mandelmjölet.

Går ner till SQ. Letar i alla gångar. Letar en gång till. Nagelfar det pinsamma utbudet av hälsokostvaror... som bara är viktväktargrejer, det enda sättet de engelska samhällena anser går att ha som hälsosam kost. Jahapp. Hela vägen hit for nothing. Irrar runt i desperat jakt på nåt annat som kan vara substitut. Superquinn har inte...en...jävla...grej. Som passar. Suck. Men vänta - där! Hittar en påse med värsta blandningen av diverse nötter och linfrön, med mjölkonsistens! Inte ens en kolhydrat per serving - bingo! Svindyr dock men vafan - det är ju Omega3 och Omega4 och OMG-frön i och skit.

Glad i hågen går jag ut från SQ och hamnar mittemot den lituanska affären. Kan ju inte skada och ta en kik tänker jag - och hittar just det eftertraktade paket krossade linfrön för 1 euro.

/Facepalm

Aja, gjort e gjort... jag hittar iallafall ett bättre utbud av olika frön och zoomar in på en blandpåse som jag nafsar åt mig och tycker jag är superduktig.

Väl hemma är jag helt slut. Men nu jävlar ska det bakas om jag så ska svimma ner i degskålen! Kollar receptet igen -och hittar inte ett ord om pofiber. Jag har alltså blandat ihop det här receptet med något av de andra dussintals som jag läste...förmodligen det om muffins. Vad värre är, jag har läst för slarvigt - bra LCHF mandelmjöl får innehålla högst 6g kolhydrater - vilket vårt gör.

Alltihop. Var. Helt. Fucking. Onödigt.

Och nu står jag här med det här jävla svindyra nötpulvret och liksom bah... blöpp.

Aja. Tar ut första brödet. Som är ganska platt,  fullkornsliknande men det är förmodligen för att pulvret är så kompakt. No biggie. Låter det svalna lite och bryter sen ivrigt av en bit med darrande händer och proppar in i munnen och HOPPASHOPPASHOPPAS att det inte bara smakar fucking ägg som allt annat.

Det gör det inte. Det smakar... ört.

WTF.

Kollar på fröpåsen igen och plockar upp dem frö efter frö och smakar. Solros, check, pumpa, check, linfrö, check. Kommer till sista, lilla svarta, och får en hel explosion örtsmak i munnen. "Men för i helvete" i princip kvider jag och googlar "caraway seeds" som är det ytterst suspekta namnet på dessa odågor enligt innehållsförteckningen.

Kummin.

Göttans, jag har nu bröd med kumminsmak som tar över allt annat... som påminner mig om mormors köttgrytor.

Så ja... summan av kardemumman (eller kumminen) är att jag wasteade en och en halv timme på att irra runt och leta efter substitutet jag inte ens behövde och sen använda detta i degen även fast jag inte behövde och istället för att noga läsa receptet och se att jag endast behövde sesamfrön och således vänta tills jag hittar vederbörande sesamfrön... så köper jag kumminfrön. Och häller i detta i BÅDA satserna deg.

Adde tröstade med att han iallafall tyckte det var riktigt gott med salami på. Vet inte om jag vågar lita på det dock. Han vågar väl inte säga annat kanske med risk för att se mig få ett fullständigt psykbryt. Får trösta mig med att det annars vart väldigt nice och brödliknande och hade varit riktigt gott utan kummin. Gör om - gör rätt. Men inte innan helgen.

Här är originalreceptet - som syntes utan pofiber och ge fan i att hälla i suspekta fröblandningar...

IMG_1327-001