2013-01-01

Äntligen har jag tagit mig samman lite för och göra ett inlägg. Det var tufft att återgå till vardagen här nere. Eller är, kommer vara, snarare... har ju inte jobbat ännu. Det känns oerhört tomt och innehållslöst att gå upp nu och inte ha en ivrig liten kluns som gör sitt yttersta för att få upp dig asap och ut på promenad. Jag hade inte riktigt insett hur oerhört stor del av min invanda rutin det är att gå en lång runda på morgonen. Nu känner jag mig väldigt rastlös, tafatt, slö, tjock och allt möjligt. Visst jag kan gå ut och gå själv men som sagt - det känns så otroligt poänglöst utan vovvar.

Men men, förhoppningsvis kommer jag ur den här svackan snart, som jag brukar, och kan se vardagen här med positivare ögon. Jag känner dock absolut inte för och sitta en månad till på desken och jobba. Vill påbörja nya jobbet. Men vi har lite hälsosammare planer här som jag ser fram emot att komma igång med, och min tvåårsbonus som förhoppningsvis kommer nästa vecka.

Gårdagen då? Den var lugn och skön. Vi satt hos Andreas och Catrine och sippade alkohol och snackade skit och drog ner till stan runt halv elva. Fyrverkerier är förbjudna här, även fast knackers som sig bör gör hemmagjorda sådana... och vi hade hört att de endast sköt raketer i Temple Bar så vi drog dit. Det var en riktigt festlig stämning, alla hojtar Happy New Year till varandra och Temple Bar är så mysigt och festfyllt att jag blev riktigt partysugen. Vi trängde ihop oss inne på ett fullsmockat Hard Rock Café och rockade loss i vår lilla fyrkant till gamla godingar från 90-talet. När de andra skulle ut på en rök sen var det för fullt för att gå in igen så vi kikade runt efter alternativa 12-slagsscenarion att placera oss i.

Det slutade med att vi hoppade upp i en hästdragen vagn och firade in 12-slaget swischandes fram i kylan längs Liffey till ljudet av hästhovsklapper :) en av de mysigaste nyårsaftnar jag haft faktiskt. Komplett med filt över knäna och överblick över färgerna som lyste upp Temple Bar när de sköt upp de, förvånansvärt få, raketerna. Adde frågade mig flera gånger om jag var riktigt glad nu, eftersom jag satt med ett brett leende hela resan och bara njöt av den lilla hint av hästdoft och läder som fyllde luften, och klappret av hovar mot kullersten och vagnens knirkande. Kan verkligen rekommenderas anytime.

Avslutar med lite bilder, och med avsikten att avlägga ett nyårslöfte trots att jag normalt sett tycker sånt är absolut humbug - att LE på ett annat sätt än det blida hamsterkindade smajlet jag lagt mig till med ;)

Guldskor och guldväska - julklapp från pappa <3

gold

golden

bros

light

IMG_1294-002