Denver!

Det har kommit mängder med snö under dagarna och idag är inget undantag. Fetaste flingorna jag sett ramlade ner över stan imorse. Men det är plusgrader, vilket gör att det blir somewhat regnblandad snö och den snö som redan ligger är perfekt, rejäl kramig sådan. Häromdagen hittade jag bästa promenadstråket med hundarna, in i ett skogsparti där andra hundägare sällan går så det var helt orört och ungefär 40 centimeter djup snö hela vägen in till ett öppet fält med massa höga, översnöade sandvallar. Perfekt för hundar att racea runt på. Utrustad med boll och rep pulsade jag alltså fram och tillbaka där inne och klättrade över snö-och-sandvallar och stockar i jakten på lekattributen när hundarna lyckades slarva bort dem. I över en timme höll vi på och sen sov de gott kan jag säga. Speciellt Fidan som mäter ungefär en 40+ i mankhöjd och således antingen måste ploga sig fram eller köra höga muskeldödande skutt, lite som en hare. En väldigt tung hare.

Där har vi gått idag med, fast i denna kramsnö som blir lite som kvicksand. Nu är jag helt genomsvett, har träningsverk i alla benmuskler sen i förrgår och är genomblöt inpå bara skinnet. Det här är varför jag är tjock i Dublin - det finns ingen bättre motion än och dra igenom skogen med två energiska hundar. Promenad utan hundar är som och... äta kebabpizza utan kebabsås. Det blir liksom så fattigt.

Appropå kebab, så var det just det jag och Adde festade på igår under kvällen när vi bytte julklappar. Och min julklapp blev årets surprise. Stort jäkla paket som han påstod hade med "inredning" och göra fick mig lite förskrämt att anta att han köpt en sån där smått hiskelig porslinshund kanske. Typ ärgad terrier med försök till melerad rosett mellan ögonen.

Men icke sa nicke. Utan istället packar jag upp först femton par Aftonbladet som var lindat runtom, och sen uppenbarar sig en surfplatta emellan alla löpsedlar! Och inte vilken surfplatta som helst, utan en DENVER!

Nu vet väl inte en kotte där ute vad sjutton en Denver platta är för nåt och det går i ärlighetens namn inte jag heller. Jag kommer osökt in på den gamla TV-serien med den där dinosaurien, kommer ni ihåg den? Eller är det bara vi gamla 80-talister som glanade på den som små glin? Den var visst från 88.

denverlogo

Men nu är det här inte någon stenålderspryl utan tvärtom. Min alldeles egna surfplatta! Jag satt ju och kollade på de något shady exemplaren från diverse kinesiska återförsäljare nu innan vi åkte hem, för jag var så sugen men är alldeles för snål för att köpa en platta där jag får betala 80% av priset på grund av att det är ett sketet halvtuggat äpple på den.  Jag funderade på en Nexus men det fick i så fall bli efter julen. Och nu fick jag en superfin av ett märke jag inte ens visste fanns men den funkar superbra än så länge.

Denver

Som majoriteten av oss stolta tabletägare har jag hittills använt den enbart för och kunna spela Dragonvale i högupplöst version. Det är helt underbart att slippa dra runt på skärmen för att se allt som jag får göra på telefonen. Dagens I-landsproblem - check.

Jag ska testa och ge mig på och blogga ifrån den sen med, men först får den ligga och vila upp sig lite och ladda batterierna så att säga. Under tiden ska jag försöka torka till och sen ta mig ner till stan en snabbis för att spana in mellandagsrean. Om vädret tillåter, för nu är de feta flingorna tillbaka igen...

denver1