Baked!

Satan i gatan vad jag har varit produktiv ikväll! Jag påbörjade grunden för rouladen genom att vispa till marängen och jag hade inga stora förhoppningar om det kan jag ju säga. De fåtal gånger jag gett mig på att göra maräng har resultatet varit en blaskig röra som aldrig tjocknar och en frustrerad Rebecca som är millisekunder från att slänga skiten i väggen, om det inte vore så att äggvita och socker har en förmåga att fastna på alla andra förbannade ytor och vara omöjlig att få bort utan en smärre armbrytning.

Döm då om min förvåning när jag lyckades med marängen på första försöket och på nolltid hade en kritvit, fluffig massa som inte rörde sig en tum hur mycket jag än slungade runt bunken. Bara och bre ut på plåt och in i ugn. Dock är jag rädd att jag kanske lyckades FÖR bra. Den kanske är för hård tills imorgon för och rulla. Men men, jag ska köpa med mig extra ägg just in case och sen får jag väl göra nåt annat kul med en plåt perfekt maräng.

I samma veva började jag språka med Markus på FB och får reda på att deras manager som ska sluta har avböjt att få en present och tyckte de skulle ge MIG nåt istället. För att jag bakar åt dem hela tiden. Jag går all aaaaawwww och bestämmer mig på plats för att göra några sista cupcakes åt henne att äta ihop med teamet en sista gång. Eftersom jag var riktigt upprymd efter min lyckade maräng gav jag mig full av självförtroende på att göra en marängfrosting - då ska du vispa socker, äggvita och citronsaft över en bunke i vattenkok för att sakta värma och lösa upp sockret. Och se på fan, det gick! Nu har jag en skål lika fluffig marängfrosting ståendes inne i kylskåpet, jajamensan.

Vad göra för cupcakes då? Jag visste att jag ville ha choklad, men eftersom de är stora så ville jag ha en fyllning. Och inte chokladkräm igen för det har jag fastnat lite på känner jag. Det slutade med att jag högg ett av jordgubbspaketen till rouladen och ställde mig och kokade egen JORDGUBBSYLT. Flyt ikväll asså!

Så, nu står där ute jordgubbsfyllda chokladcupcakes som ska dekoreras med marängfrosting imorgon. Jag hann till och med sätta mig och göra några blommor i flowerpaste. Vete fasen var all energi kom ifrån. Men otroligt skönt att imorgon (förhoppningsvis) bara ha kvar att fylla rouladen och spritsa frosting. Annars brukar jag alltid ha panikkvällar på torsdagar då jag står och ska fixa allt till långt in på natten. Nu går ju inte det eftersom vi ska se Bilbo imorrn. Lite stolt över mig själv för att jag för en gångs skull är så här organiserad minsann.

Nu ska här tas en snabbdusch och sen sovas, tagga tagga tagga för bio imorgon!

goldencupcake