En berikande upplevelse

Jag såg den här i Aftonbladet för ett tag sen, eller om det var Expressen. Jag tycker det är sjukt intressant att läsa alla slags frågeställningar vad gäller relationer, ofta för att det sällan är mer än någon enstaka fråga som jag tycker egentligen har fog för och ens finnas med i en tidning. Väldigt ofta handlar det bara om att det redan finns endast ett logiskt svar och skribenten bara behöver få en knuff i ryggen för och ta steget. Väldigt, väldigt ofta handlar det bara om att man inte kan kommunicera med sin partner. "Men SÄG nåt då!" brukar jag sitta och tänka när jag läser. För fem år sedan hade jag säkerligen kunnat vara en av dem som av självutnämnd rubriceras som "dålig kommunikatör" eller helt enkelt en "ta sig i kragen och GÖR något åt saken". Då var allt en gråzon och det fanns inget svart eller vitt och allting var blodigt allvar. Då var man en typisk feminin fjant som trodde på att killen kunde förutspå vad du ville utan att jag behövde säga något och skedde inte detta så var det jordens undergång för då kände han dig inte tillräckligt på ett känslomässigt plan och då var det ju kört - eller?

Nuförtiden har man insett att livet är för kort för trivialiteter och att om du inte kan säga hur du känner det och vill ha det till din partner så är du förmodligen dömd till att gå där och långsamt jäsa till surdeg och det är du som förlorar mest på det.

Anyhow, tillbaks till ämnet. Jag såg den här som sagt och efteråt satt jag en bra stund och bara sneglade på texten med rynkad panna. Det är såna här saker som får all världens snubbar där ute att inte ta jämställdhet och feminism på allvar. Läs frågan och tänk dig sedan att det var en kille som hade skrivit den - får du ett annat perspektiv då eller känns det fortfarande exakt lika ruttet oavsett om det är bruden eller snubben som varit otrogen?

otrogen

Jag blir rent ut sagt förbannad på den här människan. Vad är det för en konstig värld där hon lallar runt och ligger med andra tjejer och sedan är av den åsikten att det inte ska räknas som otrohet, utan en "berikande upplevelse?" Och bara för att det var en "berikande upplevelse" så är det inte otrohet? Då finns det en jävla massa "berikande upplevelser" där ute att ta för sig av och sedan stå där med oförstående min inför partnern och förklara att "Otrogen? Nej men älskling, pizzabudet räknar jag som en berikande upplevelse, det förstår du väl att det inte är och vara otrogen."

Eeeeeller gäller detta månne endast om bruden ligger med en annan brud? För det vet väl var man (kvinna) att våra snubbar älskar ju när vi är med andra brudar. Även fast de inte är med, tittar på eller ens vet om det. Och om han inte gillar det, då är det han som är konstig. Sure, nu har jag varit intresserad av denna fråga ett bra tag och baserat på frågeställningar till manliga polare så gillar de idén på sin tjej med en annan tjej. Men i skymundan? Med smussel? Att gå bakom ryggen och ha dessa berikande upplevelser utan och säga något? Då blir det ju inte särskilt berikande för honom heller. Tänk om, gud förbjude, denne pojkvän faktiskt har nånting emot att hans tjej har berikande upplevelser utan honom?

Tänk er alla grabbgäng som kommer hem efter utlandsresan och har stoppat staken i mossan på varenda ledig strippklubbs och pingpongsbrud och dessutom i grupp eftersom dessa andliga själsresor oftast kommer till paketpris. Eller, om vi kör efter ovanstående skrivents värderingar - han har varit på gayklubb i Thailand och gömt salami med en shemale på lokala klubbdasset- och när tjejen står där med rödkantade ögon och snorig näsa och skriker "men JAG då, VÅRT då!?" och killen sveper undan en fuktig hårslinga och säger ömt:

"Men älskling, det var ju bara en berikande upplevelse... det RÄKNAS inte."