A little treat

För en gångs skull sitter jag och äter en av mina egna cupcakes till kaffet. Det blev ingen julmarknad igår, jag ägnade mig åt att faila på kola istället eftersom Markus efterfrågat whiskeykola. Har kommit fram till att saker och ting som ska kokas när det gäller bakverk är inte min starka sida... förutom chokladganache. Jag är alldeles för otålig och tar av det från värmen för tidigt. Resultatet - goda men superkletiga kolor. Det har gått bra ändå verkar det som, burken med kletkola tog slut över dagen och jag hade några bitar sparade i frysen. Tänkte "varför inte göra cupcakes av dem?". Sagt och gjort. Där ute står nu ett par cupcakes med whiskeykolafyllning och och cream cheese frosting och väntar på att en liten bit kola ska smälta så den kan ringlas över. Kolan ihop med cupcakesmeten i ugnen vart lite som de där knäckiga dumlekakorna vi brukade göra när jag var yngre.

När jag ändå höll på var jag själv sugen på cupcakes, vilket är väldigt ovanligt, så jag slängde ihop några stycken med vad som fanns kvar. Fixade en fyllning med chokladkräm gjord på smör, smälta chocolate chips och vaniljsocker, om nom nom... och så vanilj/choklad frosting med cream cheese. Mums!

IMG_0851-001

Det blir och ta julmarknaden 3e advent tänkte jag, om inte tidigare. Jag har en maräng roulad och ta itu med i veckan med som jag vete fasen om jag pallar. Maränger är inte heller min cup of tea. Men övning ger färdighet antar jag.

Annars har dagen varit lugn. Det känns som att allt nu bara är en nedräkning till hemfärden och jobbet är liksom bara ännu en bisak man måste ta sig igenom för och komma dit. Kom på i helgen att det var ett halvår sen jag var hemma sist nu, helt sjukt ju - så lång tid har aldrig gått tidigare emellan mina hembesök. Hoppas inte mina vovvar glömt mig :(