12 days of Christmas

Nja inte riktigt, men 12 dagar kvar till hemgång!

Idag var jag och Adde iväg på en liten leisure stroll. Vi gick till B-town och lämnade brev till de förra lägenhetsinnehavarna, och köpte lite småsaker på Boots. Därefter blev det en fika på Starbucks medans jag dikterade ett litet kort jag ska skicka hem och han språkade med sin mor i telefonen. Utanför Starbucks på ovanvåningen finns ju bion och bredvid bion finns ju den lilla hörnan med klor och däri finns ju gosedjur, just för tillfället julegosedjur - see where I´m going? Där var vi ju tvugna (eller, JAG var tvungen - han får vackert följa med som hejapåare och eventuell mynt distributör). Vi fick inge napp där så vi tog svängen förbi Leisure Plex där de hade gott om nya, fräscha gosedjur i sina klor och jag snappade snabbt upp en tomte och så var jag nöjd och glad. Adde fiskade upp en pingvin med halsduk och luva och gjorde månadens goda gärning genom att ge den till en liten pojke vars föräldrar febrilt försökte fånga upp ett gosedjur bredvid oss. Se där en god jul-gärning! Vi hann även med ett parti airhockey och tyvärr hade jag lite ont i  stortån och nåt surr i mjälten denna gång så vinsten blev inte min  - otroligt nog.

Vi fortsatte ned till Village under skönsång av diverse julverser i stämningsfull anda och handlade Estrellachips och sen hittade jag ÄNTLIGEN hyacinter utanför den lilla blomsteraffären vid Superquinn. Som jag har letat! Tre styck rosa små finingar blev det som jag innerligt hoppas ska överleva klimatet i vår lägenhet och vården från mina händer och öppna upp sig till stora, rosa doftmoln.

Nu sitter grabbarna och spelar och jag har pysslat med naglar, senare blir det nog lite minimaraton av Sagan om Ringen inför Hobbit nästa vecka. Såg att brorsan ska ha maraton med och dessutom med extended version - hej 12 timmars oavbrutet flängande av alver, troll och orcher och en Gandalf som "Sagan om de Bannlysta" har förstört för evigt för mig...

Pics from the day!

kaffe1

fjäril

IMG_0842-001