Dinner in Krakow

Så har vi då äntligen anlänt till Krakow och ska faktiskt törna in för natten här i vårt lilla hotellrum. Vi har varit vakna sen klockan sex och det var inte helt problemfritt att ta sig hit. Vädret var så dåligt i Kraków att vi inte kunde landa där utan fick fortsätta till Katowice flygplats och ta bussen därifrån tillbaka till Kraków. Bussresan tog ca en timme och under hela resan fick jag bränsle till mina fördomar om att Polen är grått och sjabbigt typ - skjul med plåttak överallt och små myrer i skogarna och åker efter åker med gråbrunt gojs. Nu är jag kanske lite orättvis eftersom det är superdimma också vilket ger allt ett oerhört dystert sken. Det är samma i staden nu, dimman ligger tät och får allting att se riktigt läskigt ut. Jag hoppas det klarnar upp imorgon så jag kan ge en mer rättvis bedömning. Byggnaderna verkar riktigt gamla och fina och kyrkorna (tre stycken inom loppet av fem minuter) är enorma!

Vi bor här på Alexander II som är ett litet lagom hotell längst in i en sidogata bland alla hostels. Vårt rum är ganska litet men just boende är jag inte så kräsen med. Efter Hostel Fresh i New York som var allt annat än fresh så har vi redan varit nere på botten inom det området. Sängarna är sköna, Katten Gustav dubbad till polska går på  TV och vi har tågspåret 20 meter utanför fönstret som kommer vagga oss till sömns ^^

Eftersom det varit så taskigt väder och alla affärer är stängda, och ingen av oss är särskilt sugen på polsk nattklubb (även fast vi vart nyfikna på en ytterst suspekt "Erotic Club" nere i nån källare med galler för fönstren) så har vi bara spenderat kvällen med att äta massa mat på en mysig restaurang en tio minuter från hotellet. Så hela det här inlägget kommer bara ha bilder på mat men det är ju ett av grundkraven för en bloggare!

Jag håller fortfarande på och lär mig och experimenterar med kameran så bear with me om bilderna är olika eller konstiga ^^

Körde all in och tog som förrätt: rostad vaktel med karamelliserade äpplen och hallonsylt. Nu såhär i efterhand har jag lite dåligt samvete över att ha ätit den lilla fågeln :/ kan inte tänka mig att de har vaktlar frigående i det här landet... usch.

Huvudrätten - en hel forell fylld med mountain cheese (ost gjord i berhskedjor som Alperna, från kor som betar från den typiska alpina floran där, ger tydligen speciell ost) och örter och en slags rösti. Riktigt nice.

Före:

Efter:

Efterrätten var dock bäst av allt. Choklad och chilli fondue med frukt. En liten värmekruka som såg ut som en djupare variant av doftoljekrus, full med varm chokladsås med en hint av chilli, och så en skål fruktbitar att doppa. Sjukt gott, och himmelskt ihop med Addes parafait av vit choklad och hallon. Lätt en av de bästa efterrätter jag ätit. Efter ett tag vart kombinationen av choklad o fruktsocker för mycket för mina tänder men då satt jag och slurpade choklad direkt med kaffeskeden istället. Här lämnas inga rester av gudaföda.

Nu är det som sagt läggdags, så hoppas vi på lite sol imorrn när vi ska strosa runt och göra stan och kika i butiker, om nåt är öppet. Såg en hel del fina små prylaffärer på vägen till hotellet. Farligt, farligt...

Dobranoc!

/Snusarn