Green green dream

Imorse hörde jag för första gången i år det behagliga ljudet av en skrapa mot en bilruta... det är inte långt ifrån frost nu, en kylig hinna täcker rutorna och nu ikväll var det en kristallklar himmel, vilket nog kommer ge oss en väldigt kall natt så kanske första frosten imorrn?

Jag sitter bekvämt nedbäddad i min nyinköpa Ikea-fåtölj med tjocksockor på och myser med en kaffe, mätt och content efter Addes nudlar med kryddig kyckling, sås och sallad. Rejäl mat, det måste jag bli bättre på att äta nu.

Jag och Johannes har flängt runt nere i stan fram till halv åtta på kvällen, har varit ända borta vid Stephen´s Green och Upper Mount Street för att äntligen lämna min stackars överhettade dator i de vårdande händer den behöver. Nämligen en fellow Östgöte  vid namn Esa som jobbade på "vårt" IBM när jag kom, nu är han på serversidan kan man säga. En excentrisk kille med många järn i elden och fixa till datorer är, till min stora lycka, en av dem. Så nu får den övernatta där, så får vi se hur den mår imorrn. Hittills har Esa rapporterat att han hittat en halv tomtenisse i fläkten.

Det är så vackert i skyltfönstrena nu i Dublin, jag ska se om jag kan ta mig ner till helgen och vandra lite igen, högre upp den här gången. Kanske julshoppa lite. Och dricka julkaffe. Ååååh att det bara är måndag :(