Anklever lever inte upp till ankomsten av leveransen...

Måste bara få ägna ett inlägg åt det faktum att anklever (och då kommer jag automatiskt räkna in gåslever också) är hopplöst överskattat. På resturangen igår fanns det som förrätt och jag vill ju testa allt minst en gång i matväg så jag beställde in en portion anklever med hallon/rabarber parfait och bröd som var så sprött att det föll samman bara jag snuddade vid det. Och det smakar... leverpastej. Med en mer "fancy" smak såklart, men ändock leverpastej. Jag åt upp brödet och halva anklevern och sen var det liksom inte så gott att jag kunde sleva i mig resten.

Sara deklarerade högljutt efter en smakbit att det smakade "gammal pung".

Nu nosar jag inte på gamla pungar på en regelbunden basis men så illa var det inte. Gick ju helt klart och äta. Men inte riktigt värt priset och ryktet det erhåller.

Nu i efterhand läste jag på lite om gås/anklever och tvångsmatning med och känner en viss ångest över att eventuellt ha ätit en sån stackare. Desto större anledning till att den är överskattad.

Som huvudrätt åt jag rostade hake med rödbetsrisotto - ganska för mycket rödbetor för min smak tyvärr. Men fisken var underbar.