Jetset

Äntligen lite lugn och ro på hotellrummet. Sitter och kollar någon slags dokumentär om porrfilmens historia - japp, det var det första som kom på när jag klickade igång TV:n och det får väl stå på i brist på annat. Välkommen till Sverige.

Det har verkligen varit full rulle hela dagen, Jobbade till klockan tio och sen åkte vi till flygplatsen för en snabb fika innan vi klev på flyget. Nu vart det ju den ytterst pikanta situationen att jag hamnade i Economy Flex, som är snäppet mer fancy än Economy, där de andra två hamnade :D så jag fick mat och kaffe och små tilltugg och de fick bara kaffe. Det var aningens awkward faktiskt för jag är ju van vid RyanAir, den simpla människans flyg, och här satt jag nästan längst fram och blev pampered till tusen och jag visste knappt hur jag skulle bete mig. De kom ut med skållheta, ihoprullade små handdukar och jag var tvungen att snegla på kostymnissen bredvid mig för att se vad de ens var till - att tvätta händerna innan maten.

Och mat fick vi - hela tiden. Jösses vad de matade oss. En liten påse kringlor. En kvart senare maten - kyckling och nudlar och en bit ost och fikongojs till den och en kaka och kaffe och bröd. Brödet kom de och trugade tre ggr - ät mer bröd, ÄT BRÖD! Vill du ha vatten? Mer vatten? Vatten OCH bröd!

Sen kom de ut med kaffe också och höll fram en liten bricka med en, liten, liten kanna och en skål socker. Kaffekannan höll de undan. Jag fattade först inte, och tog lilla kannan som visade sig innehålla mjölk (trodde det var min kafekopp i en modernare design) och fick ställa tillbaka den, och höll ut min plastmugg mot kaffekannan istället. Flygvärdinnan hällde upp men hela tiden hade hon stått och tyst observerat mina tafatta försök till att förstå mysteriet med lilla brickan. Sen såg jag hur de gjorde med kostymnissen... han satte sin plastmugg på brickan, de drog tillbaka den och hällde upp kaffe och frågade efter mjölk/socker, sen höll de fram brickan igen så han kunde ta den med minsta möjliga armsträckning.

Jesus.

Sen när allt ätande och serverande var överstökat hann jag läsa 10 sidor av Varghunden på min telefon innan jag somnade till och vaknade av att jag hade kostymnissens rumpa 10 cm från ansiktet när han skulle komma förbi mig för att gå på toa.

Han jobbade för övrigt också han inom IBM, Ballycoolin. På Sales-sidan, så vi har säkert sett varann omedvetet ute i cafeterian. Vi diskuterade hyror, hus och vad vi skulle göra på våra respektive resor. Han var nån höjdare som skulle resa runt i hela Nordens huvudstäder under några veckors tid. Somliga ska alltid vara värst.

Vi kom fram, gick till hotellet, fick femton minuter att hämta andan och sen gick vi ner och träffade "min" SM-kontakt och "chefen" för Helpdesk på kundernas sida, plus en till från Service Management som jag har daglig kontakt med. Det var riktigt nice att äntligen träffa dem face-to-face. Vi satt i lite över en timme och småpratade om allt, sen skulle de iväg hemåt och förbereda sig inför morgondagen. Vi drog ut för att käka, och eftersom vår nya first line manager är svensk så skulle vi visa vår irländska manager ett riktigt "svenskt" pizzahak. Men det slutade med att vi hamnade på värsta fancy italienska resturangen och käkade pizza med oxfilé och beasås. Om nom nom!

Avslutade sedan kvällen med en tripp till Ica där jag inhandlade det viktigaste - grillchips, lösgodis, kaviar och lite annat smått och gott.

Nu har dokumentären tagit slut och det är Scrubs istället. Perfekt att somna till. Blir att gå upp tidigt imorrn sen för att fixa sig all fancy pants och käka frulle innan vi drar till lejonkulan...

Har bara lyckats ta kort på vad jag ätit idag tydligen så här är första snackset som Manpower får stå för, min fina flygplansmat, plus fancypizzan. Feel free to be jealous.