Gaelic Football

Jahapp, då har man varit på sin första gaelic footballmatch då och kan bocka av det på to-do listan över saker att göra på Irland. Jag ska inte ens försöka googla rätt på regelverket för det här spelet för jag har på känn att det är så jävla komplicerat. Det är som vanlig fotboll fast du får inte springa för mycket med bollen och så får du använda händerna med. Och målet är typ tio meter högt så målvakten har ju världens mest otacksamma jobb. Och sen knuffas man rätt mycket och ibland får man in en högerkrok bara sådär i farten liksom.

Men överlag var det en bra och spännande match med mina ögonmått mätt. Det är ju trots allt en ganska mäktig känsla att sitta på en arena som rymmer 80 000 pers och som är i princip full. Dublin spelade mot ett annat irländskt lag vars irländska namn var förkortat till det smått humoristiska Mayo.

Detta innebar ju att 50% av folkmassan ständigt och jämt uttryckte sin kärlek för majonäs, om och om igen och brast till och med ut i sång om denna förträffliga smakförhöjare.

Lägligt placerat bakom oss hade vi en kärring som skulle mässa om majonäs med den värsta, hemskaste och mest high pitch voicen jag hört på länge. "Go Mayooooiiiuuuu!" tjöt hon 70% av tiden tills jag kände att det började värka i mitt vänster öra, på riktigt. Jag var färdig och drämma min korv i nyllet på fanskapet. Men istället är man svensk och sitter och blänger och hoppas hon fattar vinken. Vad ska man göra liksom. Säga åt en supporter under en fotbollsmatch att inte heja? Ursäkta, kan du mörka din röst lite? Dina skrik satte precis sprickor i min väns glasögon. Suck.

Appropå korv ja. Jag hade föresatt mig att äta en korv under matchen och korv fick jag. Men det var ett jävla liv först. Jag skulle köpa en korv till Peter. Dubbelkollar den under förpackningen (det här är Irland liksom, man vet aldrig) och ser att det bara är en naken korv. Vad gör en sund och normal människa då? Jo jag går och hämtar lite ketchup och senap och sträcker mitt gäddhäng i jakten på senapen som bestämt sig för att tjocka fast i senapspumpen. Sen packar jag ihop allt igen och ger den, glad i hågen, till Peter. Som öppnar den och bara... "men det är ju SKIT på den!"

...

Sen följde fem minuters dumförklaring av Rebecca som ketcup-och-senapar en korv som om det vore det konstigaste man kan göra med en korvjävel år 2012. FML.

Slutade med att jag fick köpa korven av han och äta upp den själv för att herr Jönsson ville ha en naken korv. Vart är världen på väg egentligen. Men den var faktiskt hyfsat god. Det berodde mest på ketchupen och senapen...

Vi såg klart matchen, Majonäs vann och vi flydde fältet innan alla huliganer når fram till varandra och ska föra en fysisk konversation. Vi spatserade iväg till en pub och käkade lite och tog varsin öl innan det bar av hemåt. Nu ska jag ta fram min Snickersglass och avnjuta och vänta på att mitt lakan ska torka. Imorrn är det måndag, jobb igen, ny nyttig vecka eftersom förra vart fucked up, och så kommer min kusin Elin imorrn kväll med!

Jajamensan här händer det grejer...