Snabbspolning

Upp klockan halv åtta och käka frukost, sen åka in till Vadstena strax efter åtta i lördags. Lämnade en ytterst moloken Idun hemma själv och tog bara Saga med mig. Sookie är så energisk och Idun tycker det är lite otäckt. Lugn och ro ska det vara, så hon fick stanna. Saga däremot kan fara runt med henne hur mycket som helst och slåss för sin älskade boll. Vi åkte ut till Nässja och drack kaffe på en liten avskilt, mysig strand där hundarna fick rejsa. Just det, innan dess käkade jag ju frulle hos Malin innan jag drog vidare. Och fick tre bitar vindruva och två udda strumpor i avskedspresent av Even.

Kom hem, solen sken som bara den, låg en timme och gassade med hundarna, sen drog mamma och jag ner till torget där de hade internationell matmarknad. Mat och godis från England, Italien, Frankrike, Polen, Spanien, Australien... you get the deal. Massa massa intressanta läckerheter!

Här stannade vi och köpte käk som vi drog ner och åt i hamnen där det var race med mustanger och andra muskelbilar. En krokodil, och en känguruhamburgare! Krokodilen till höger med ljusare kött.

Krokodil smakade lite som kalkon. Känguru smakade... tonfisk. Inte riktigt lika gott.

Sen när vi ändå var i hamnen så gick vi in i det nya akvariumet de har gjort med Vätterns insjöfiskar.

Aborre.

Himla exotiska Vätternfiskar.

Gäddan stod och lurade.

Signalkräftan signalerade.

Åkte och hämtade bröd som farmor bakat, sen hemåt, gick en sista Råssnäspromenad med mina vildingar.

Och hämtade upp en pizza modell XXL med blåmögelost och kebabsås...

Och avslutade med italiensk nougat som jag köpte på marknaden. Strawberries and cream, coffee and chocolate, och mandel.

Nu ska jag ta en sista promenad med mina vovvar. Sen går bussen till Linköping vid halv tre, och planet klockan sex. Det kommer bli tungt att lämna Sverige denna gången känner jag. Nu vet jag med mig att Fidan blir moloken i flera dagar efteråt. Hon har varit sån när jag har varit borta hela dagen och när jag sov i Linköping i onsdags. Och jag vet inte när jag kommer hem nästa gång. September som jag bestämde, känner jag mig inte redo för. Mamma vill komma på besök i september. Oktober? Till jul? Ska jag satsa på tvåårsbonus? Fan att det ska vara så svårt...