Buenas noches

Dag två i Madrid. Lite molnigt idag, men  ändå 28 grader, ingen större fail där. Det var dock tungt och gå upp, allt gående kombinerat med värmen och att ha varit uppe så länge tog ut sin rätt. Men efter en frukost på Starbucks, originellt nog, var en fit for fight igen. För och gå till polisen.

2 och en halv timmes väntetid. Intryck?

Ett litet kalt rum med orange och grå plaststolar. Ett igensmutsat fönster med rullgardin på sniskan. Turordningsdisplayer som kabeln är urdragen på. Ett telefonbås i mitten. En plansch med ett härjad gammal kvinna och sen nån text med ordet "hora" nånting. På spanska då, men ändå. En liten, väldigt bög kille sitter och gråter och hulkar som om hela livet fallit samman och blir tröstad av en äldre kvinna och sin kompis.

Där satt vi i nån timme och satt. Och satt, och satt. Det var en väldigt lång tid att sitta  på ett sådant ställe alltså. Inte blev det bättre av att vi med kölappar tydligen var lågprioriterade eftersom alla utan fick gå före. Så så fort det kom in nån utan lapp så dog man lite inombords.

Som tur är så droppade det in en väldigt trevlig, pratglad snubbe från Peru med riktigt bra engelska som vi satt och diskuterade allt med, från svensk politik till 3000 olika sorters potatis. Engelska var tydligen förbjudet under Franco-tiden (runt 1939) i Spanien för att de hatade allt som hade med England och göra efter krig och sånt skit, så där har vi förklaringen till deras dåliga engelska. Sen kom det även en tysk mamma med sin dotter som vi satt och imponerade på med våra kvarlevor från skoltiden ("Entschuldigung, wo kann ich hier ein Brot gekaufen?) och hade allmänt trevligt med så då gick tiden lite fortare. Efter lite över 2 timmar fick vi gå in, Stefan dra sin story och få sitt papper och sen kunde vi äntligen gå ut och slippa eländet.

Första vi gjorde då var att gå och äta igen. Jag beställde in räkor i vitlökssås, som säkert var supergod - jag var fortf täppt så jag kände inte så mycket tyvärr, tänkte vitlöken skulle hjälpa till och fräsa igenom näsan lite.

Sen gick vi, äntligen, på shoppingrunda! Jag hittade nya skor att spankulera runt i, första sandalerna jag köpt sen jag vet inte när... men de har en liten, liten upphöjning ändå. Får kompromissa litet.

Sen finns det ju en Desigual butik. 4 våningar. Hmmm... därinne spenderade jag ofärskämt mycket tid och lät skamlöst de andra vänta alldeles för länge, och efter ett par astmaanfall kombinerat med psykbrut o de tränga, steketa provrummen så kom jag ut 2 Desigual-klänningar rikare! Jag hade innan dess köpt en annan klänning för 5 euro men den är fär varm och ha här. Så tänkte jag lika gärna kunde kosta på mig de lite dyrare från mitt favoritmärke.

Här är en ganska bra bild på en av dem -Stefan fångade den faktiskt i flykten så att säga, jag har precis böjt ryggen som tagit väldigt mycket stryk av allt gående.

Bästa med den är att den har en röd drake på nederkanten. Såhär.

Andra klänningen får ni se när jag har på mig den. Stefan tyckte den var "konstig" så det är ett bra tecken.

Vad har vi gjort sen då? Jo vi har gått. Gått och gått. Klockan gick jäkligt fort för vi började ju relativt sent efter polisen och maten.

Plaza de Cibeles:

Bästa failbilden påmig och Stefan. Jag har precis flugit upp igen efter att ha insett att det var både blött och dammigt precis där jag satte mig med min splitternya vita älskling.

Vi käkade middag på ett steakhouse som hette Ribs. Jag var fortfarande mätt så jag delade bara en nachostallrik med Stefan. Mitt emot oss kom ett gäng geeks och satte sig och de var väldigt glada i att stirra på mig och min urringning, och sen började de stirra från mig och Stefan och tillbaks till mig,sen börjar de smattra på spanska och asgarvar. Ena killen sätter vatten i halsen och sprutar över hela bordet. Så fortsatte det med jämna mellanrum under kvällen. Krävdes inte mycket förståelse för spanska för och fatta vad de eventuellt kunde sitta och diskutera.

Kvällen avslutades på herrskapets terass igen med en kopp kaffe och diskussioner. Nu är det sovdags för imorgon blir det att åka tourbuss och gå på Zoo!

Här är mina första souvenirer förresten - solfjädrar. En med spanskt motiv och en smaragdgrön. 4 för 9 euro, Stefan köpte två med.