Madrid!

Mina fötter! Mina BEN! Har promenerat så mycket idag att mina fotsulor känns som läder... Det har varit en minst sagt händelserik dag och även fast jag får ett litet styng av dåligt samvete att vi inte är ute och partajar i Madrids uteliv, så är det ändå så förbannat skönt att ligga här i sängen och äta spanskt godis och bara vila, vila, vila... har ju varit uppe sen halv tre imorse, en är inte purung längre ;)

Vad ska jag börja med? Mat såklart. Frukost inne på en mysig, rustik liten resturang - spansk omelett (med potatis i), färskpressad apelsinjuice och minsta kaffet i världen  - starkaste dessutom för och inte vara espresso.

Lite random bilder - det som slår en är att Madrid älskar statyer, pampig arkitektur och MYCKET detaljer.

Det tog ett bra tag innan vi hittade vårat lilla hostel gömt i en trappuppgång. De höll på att betsa och lacka om trapporna och vi hittade inte hissen så vi gick hela vägen upp på den ca 30 cm breda biten vi fortf kunde gå på. Värmen, kånkandet på väskor och den intensiva lukten av terpentin gjorde en smått hög.

(Ja, jag bytte till skor sen... köpte hiskeligt dyra flip-flops, så ska jag fixa fina sandaler sedan)

Vi promenerade runt en bra bit och kollade fontäner och statyer och åkte linbana, till en nervös Stefans förfäran i början men sen gick det bra och vi åkte vändan tillbaka också. Får pastea in lite fler bilder på det senare, går så himla segt och ladda upp här.

Stannade till vid ett litet uteställe för lunch - iced lemonade och en smörgås med grillat vildsvinskött och karamelliserad lök! Skippade brödet, var fortfarande ganska mätt efter frullen men de andra två i gänget äter som hästar! Jag och Stefan var mer restriktiva.

För er som undrar så åker vi med en jobbarkompis och hans tjej med.

Här - vildsvinssmörgås.

Den här jävla fläkten drog de fram när vi suttit ett tag. Det är väl ok eftersom det var så varmt, men om ni tittar noga så ser ni en liten slang och en spruta fastsatt på fläkten som med jämna mellanrum sprutade vatten som sen flög över oss... inte riktigt lika uppskattat. Det är dessutom nåt skit i luften här, pollen eller nåt, för det kliar i halsen på mig och jag är täppt i näsan och nyser konstant, så jag är livrädd nu att jag ska bli sjuk pga värme omslaget med. Kunde brottat ner fan(höhö)skapet...

Sen promenerade vi en hel hög kilometrar igen, kollade små butiker och byggnader, och de andra köpte glass - Stefan fick monsterstruten of doom som han inte orkade äta upp och gav till mig, men jag orkade bara några tuggor. Som sagt, äta järnet här alltså, tur att jag tycks ha gränser iallafall.

Sen hände det lite tråkiga grejer när vi gick längs en souvenir gata, det stod ett par kids med nåt papper och kom emot oss. Jag avskyr allt sån så jag bara travar framåt, likaså de andra, så går jag och Marie in i en affär och kikar runt, när Stefan och Andreas (yep, en till Andreas) kommer tillbaka och meddelar att Stefan stannade för att skriva under pappret, för att det var nån petetition,  och när de bad om ID så nappade de åt sig pengarna i plånboken och drog. 150 euro, tack och adjö.

Så vi fick leta rätt på polisen, som rådde oss att gå till polisstationen och anmäla, vilket vi gjorde. Ännu mer promenerande. Där fick vi en kölapp eftersom det var belamrat med anmälningar. Vi gick och käkade mat och när vi kom tillbaka fick Stefan och Andreas gå in och ställa sig i ytterligare kö - senare kom A ut och meddelade att det satt 19 st andra där inne som råkat ut för samma sak. Dock hade de flesta olyckliga själar förlorat både kreditkort och pass. Beslutades att de skulle komma tillbaka imorrn ist så gick vi till deras hotell och satt på uteserveringen på balkongen  tills jag knappt kunde hålla ögonen öppna...

Jag sla visa er det jag åt till middag iallafall - tapas, två tallrikar tog jag - en med stekta små "dogfish" (har inte riktigt lyckats ta reda på exakt vilken fisk det är - de på google ser inte alls ut som dem jag åt?) plus "cuttlefish".

Och en mojito.

Yes, jag åt dem hela, förutom stjärtfenan - den kittlar i halsen.

Och de friterade cuttlefishen...

... ser ut såhär IRL:

Får fasen dåligt samvete - de var ju jättesöta ju :/

Det var iallafall allt för idag, nu ska jag äntligen däcka i sängen för lite välförtjänt sömn. Hoppas jag, med min täppta näsa. Be för att jag inte vaknar upp med dunderförskylning imorrn!