Prometheus

Det blev en spontan bio efter jobbet idag med Moa, Jocke och Kemi. De skulle se Prometheusen film som har helt gått mig förbi, har inte ens sett någon trailer för den. Men jag blev lovad aliens, så why not give it a go.

Det var från början tänkt att den skulle vara en prequel till Alien-filmerna, men så sattes projektet åt sidan fram till 2009 och då modifierades den så att det är ganska mycket egen story, men med en liten connection till Alien-filmerna.

Därför är filmen också väldigt, väldigt lik Alien (samma story, samma hjältinna, samma happenings och äckelpäckscener med grejer i magen, nästan samma slut) bara det att själva aliens har samma DNA som människan och därför ser i princip ut som människor, fast med änglaansikten på en bodybuilders kropp.

Noomi Rapace gör oss stolta med sitt skådespel och hon är väldigt söt på nåt slags konstigt sätt. Dock är hennes roll nån slags övermänniska som utan problem kan lägga sig i en maskin som gör kejsarsnitt på henne utan bedövning, plockar ut en alien, klamrar ihop henne med klammers, och sen ger hon sig av igen och springer, hoppar, skjuter, kravlar och lite smått och gott utan mycket mer än ett litet skrik då och då. Sen ska hon ge sig av för att utforska mer efter allt kaos och har hela sinnet i behåll trots att hon sett sin pojkvän förvridas och brännas till döds och blitt jagad av typ tre olika versioner av aliens. Hmmm...

Nej nu ska jag inte vara FÖR cynisk - dock är stjärnan i filmen Michael Fassbender, som spelar androiden David. Snacka om att killen gör ett läskig bra jobb för att verka så robotliknande som möjligt, bara några sekunder efter att han introduceras i filmen fattar man att han inte är 100% mänsklig. Imponerande. De har gjort hans karaktär så arisk som möjligt, extremt vältränad och blond med blå ögon, och när jag göra lite research visar det sig att han är hälften tysk, hälften irländare. Det kunde man ju ge sig den på, kolla killens drag!

Kort och gott, Prometheus innehåller inga direkta överraskningar, det är Alien rätt igenom, men den är ändå underhållande och klart sevärd om man gillar att hoppa till i stolen ett par ggr, som jag gjorde. Det e nice.