Today I Learned!

* En kull med valpar kan ha olika fäder, lika många som det antalet som parar sig med tiken. Anledningen är att sperman väntar 1-2 dagar innan den befruktar äggen.

* Världens största hund är livrädd för små hundar. George är 1.09 meter i mankhöjd, väger 111 kilo och äter 50kg mat per dag.

* Valar utvecklades  faktiskt av en varg-liknande landvarelse, för 55 miljoner år sen.

* Storbritanniens drottning har inget pass och behöver inget heller, eftersom brittiska pass är utfärdade i hennes namn - ingen idé att gå runt med en bit papper där du godkänner dig själv att resa,

* Coca Cola använder coca-löv som ingrediens. Samma blad som ingår i kokain. 1903 kom de på att det fanns med 9mg kokain i varje glas Coca Cola och började använda rester av löven istället, vilket fortfarande innehöll spår av kokain. När de kom på detta med så använder de, tack och lov (?) numera enbart kokain-fria löv.

* Dirty Dancing (en av mina favoriter) är faktiskt baserad på en sann historia, som filmförfattaren Eleanor Bergstein själv upplevde som tonåring när hon och hennes föräldrar åkte till en semester resort där hon blev en Mambo Queen. Ååååh...