Today I Learned

Jag är så efter. Really. Alla mina fellow internetfreakz kommer sucka högt och himla med ögonen men hey, bättre sent än aldrig!

Jag har på sistone hungrat efter att lära mig saker. Fakta, må den vara nödig eller onödig. Har laddat ner dokumentärer och söker aktivt efter intressanta sidor att suga information ifrån, likt... ett sugrör i en milkshake - det är tjockt av det!

På Reddit finns det en sida som heter Today I learned (nu himlar alla med ögonen igen - akta er så de inte fastnar så) som ger mig en alldeles perfekt dos av både högaktuell fakta och en annan, mer... ekivok sort (googla den ni).

Visste ni till exempel att:

* Hästar inte kan kräkas?

* Sverige och Sovjetunionen bland annat hade planer på att införa ett älg-kavalleri för att de var bra att rida på i djup snö. De lyckades dock aldrig eftersom älgen är ytterst svårtämjd.

* Sägnen om häxor som rider på en kvast är sprungen från text som menar på att dåtidens s.k. häxor smörjde på hallucogena medel på ett kvastskaft och trykte upp den mot underlivet, vilket triggade medlet via vävnaden och gav dem känslan av att flyga.

* Äggplanta, banan, tomat och avokado klassas som bär. Det gör däremot inte jordgubbar - de är faktiskt en multi-frukt. De vi tror är dess frön, är i själva verket de pyttesmå frukterna, som omgärdar ännu mindre, faktiska frön, och resten av jordgubben är dess köttiga behållare.

*Avokado är för övrigt ett namn sprunget ut aztetiskan, och betyder testikel.

* Under medeltidens Skottland straffades kvinnor som sladdrade och snackade skit med en burliknande metallhjälm på huvudet som de fick gå runt med i flera dagar eller månader.

*När vi ändå är inne på Skottland, så har de enhörningen som nationalsymbol.

* Silvertejp kan ta bort vårtor.

* Nike:s slogan "Just Do It" härstammar från en känd mördares sista ord innan dödsstraffet utfördes.

* Under 60/70 talet var Saab:s slogan "Byggt av Troll i Trollhättan".

* I Japan (var annars) har de utvecklat ett "vapen" som abrupt hindrar folk från att fortsätta prata. Tekniken är fördröjd auditiv återkoppling - en mikrofon fångar upp orden och spelar sen upp dem igen 0.2 sekunder senare. Hjärnan reagerar på denna eko-effekt och tolkar det som tystnad, vilket ger omedelbar förvirring. Däremot funkar inte detta när det gäller ordlösa, gutturala ljud som "Aaaaargghh!"

* Ingen vet egentligen varifrån majs ursprungligen kommer.

* Musslor har skägg, som anses vara en väldigt fin och dyrbar textil kallad sjösilk.

* Allas fisar är unika, och har ofta en "signatur lukt" som skapas av de bakterier i din tarm som finns med sedan födseln och ges till oss av... mamman, på vår... väg ut. Ovanpå detta läggs sen de olika resultaten av vår kost från dag till dag som skapar diverse variationer.

* Originalhistorien om Aladdin utspelas i Kina och han själv var kines.

* Längs med Hollywood Route, vid Vineland Avenue off-ramp, bor en koloni förvildade hönor sedan 1970-taet och är lokala Hollywoodkändisar ihop med övriga berömdheter.