Sunshine in the rain

De här två dagarna har varit awesome. Visst, jag har bränt mina axlar rejält och det var säkert flera år sen jag hade det, eftersom mitt pigment ändå har varit skapligt skonat. Men nästan ett och ett halvt års leverne i detta annars så solfattiga land har nog haft mer påverkan än jag trott. Trots det har det varit som balsam för själen att kunna ligga en hel dag i gräset och bara glassa i värme och solsken, och dagen efter ta en tur till kusten och se havet och fortfarande känna solen bränna på kinderna. Fan vad gött. Gud vad man har saknat solsken.

Sist jag var i Howth var det nog Januari, ganska kyligt men ändå väldigt fint. Denna gången var det the place to be enligt halva Dublin verkade det som. Tåget var knökafullt och det var fullt med folk överallt i hela Howth, hälften turister. Men inte undra på för det är jättemysigt där ute. En liten kustby där du kan gå runt den jättelånga piren och kolla segelbåtar och Irelands Eye, en liten pluttö några km utanför piren. Du kan mata sälar, promenera upp till utkikstoppen, promenera upp bland de babyblå husen och de små affärerna. Och äta mat. Massa massa mat. Det är resturanger överallt och mycket seafood.

Självklart är jag inte den som är den och vi hittade ett litet stånd där de sålde olika snabbt friterade sjöfrukter - jag valde kryddig calamari. Det fanns också chowder (blandat) och räkor.

Promenerade bort och hälsade på sälarna, som inte var så säl(höhöhö)lskapliga när ingen i säl(höhö)lskapet hade firre med sig. Man kan dock köpa det hos en fiskehandlare nearby.

På väg ut till långa piren.

I ena änden.

Och i andra änden.

På vägen tillbaka.

Dessutom fanns det här en liten mysig marknad. De sålde olika maträtter, som dumplings och crepes, färgglada smycken, godis, frukter och - cupcakes!

Jag kunde inte låta bli att köpa några stycken såklart :)

"Dina är mycket finare!" kom det från Karin. Awww...

Jag köpte även några bitar färsk fudge. De låg så läckert utlagda i långa kolumner och försäljaren choppade dem i rätt storlek.

Chocolate, chocolate nuts, irish coffee, och strawberries and cream.

Kort sagt, en toppenhelg, trots att jag knappt varit hemma känns det som. Men nu blir det och chilla några timmar innan sängen, skvätta på lite mer after-sun och läsa min bok och njuta av lugnet, innan kaoset på jobbet drar igång imorgon bitti.

Sov gott darlings.