Sleepy Sunday

Här har ni vad jag ska ta mig för under resten av söndagkvällen. Senare kommer popcorn adderas som motpol till det söta. Iced Caramel Macchiato från Starbucks, en liten snacksize Magnus Mandel, och en glassig tidning plus en ny Lesley Pearse bok. Jag ska bädda ner mig i soffan och inte gå upp förrän det är dags att lägga sig.

Jag har varit supertrrött idag och är det fortfarande. Jag tror det börjar bli dags för mig att vara sjuker här snart. Känner att halsen börjar svullna och kroppen har en sån där febervärk ni vet. Jag brukar ju vara den som får skiten sist och sen håller det i sig i en halv evighet. Jag har dock laddat upp med nyttigheter i kylskåpet, clementiner päron och annat grönt för och boosta upp vitaminerna litet när jag inte har mammas mirakelsirap kvar.

Vi var iallafall ute igår, efter att jag kommit hem från jobbet, och gick och såg bio. Jag, Stefan och Adde, vi såg John Carter. Baserad på en novell. En kapten från det amerikanska inbördeskriget som driver runt  i jakten på lycka och rikedom efter att ha lämnat kriget och förlorat alla han håller kärt i samma veva. Flyr från indianer och hamnar i en grotta, som råkar vara just den grottan där man kan bli teleporterad till Mars. Han vaknar upp i ett ökenlandskap, tillgångatas av (inte så värst små) gröna gubbar med horn och blir fånge, senare stridshjälte, hos dem. Mars ligger också i krig mellan de två männisoliknande (?) släktena från fredliga Helium (passande) och inte så fredliga Zodanga. När de två drabbas samman utanför gröngölingarnas by stiftar han bekantskap med prinsessan av Helium, som tvingas in i äktenskap med macho-ledaren av Zodanga för att bibehålla freden. Inget vidare roligt uppdrag för någon kvinna, så hon får honom snart att hoppa med även i detta kriget för att rädda Mars från och bli en diktatur med väldigt rödhyade  machomän.

Det låter löjligt, men det funkade faktiskt väldigt bra! Filmen var underhållande i princip hela tiden, och innehåll lite av varje av allt och det var dessutom uppfriskande med en story som man inte redan sett i X antal andra filmer innan (Vampyrer, världens undergång, superhjältar av alla dess slag). Rekommenderas för den som gillar aliens, fantasy, rymden och vackra kvinnor i typiskt ofunktionella pyttesmå rustningar.

Speciellt förtjust blev jag i den här gynnaren, Woola, som ska föreställa filmens hund :D påminde mig om Idun.

Idag har vi bara varit och handlat och det var en pärs i sig. Nu ska jag fixa mina popcorn och äntligen bädda ner mig. So long, suckers.