Cakepop mania!

Alltså jag har blivit helt galen i cake pops... fuck cupcakes nu alltså, nu är det KLUBBKAKOR som gäller! Jag testade att göra dem igår kväll men failade nåt så grovt, jag har inte ens en bild på dem för de blev uppätna innan jag hann tänka på det (så de var ju iallafall goda) och tur är väl det. Fast det berodde på att jag inte hade några pinnar att sätta dem på. Shoppade grejer på Superquinn men hittade inte en endaste pinne så det fick bli sugrör istället och det gick ju... inte alls. Det smulades sönder och vek sig. Så jag kallade dem "praliner" istället och tog med dem till jobbet där de ändå blev uppskattade av mina gottegrisar till kollegor ^^

De är väldigt lätta och göra och jag har fått förklara receptet flera ggr. Jag hade flera olika länkar med tips men valde att keep it simple första gången. Så jag köpte Oreokakor och en låda färdiga chokladmuffins.

Jag smulade sönder Oreokakorna med fingrarna först. I brist på matberedare eller i bästa fall en hammare, så fick jag ligga på golvet med kakorna i en påse och slå på dem med vår skärbräda av marmor...

Tog ett helt paket, och blandade med ca 50 gram philadelphiaost. Rullade till bollar, sen får de stelna en timme i kylen. Sen köpte jag nötchoklad, två paket som jag smälte ivattenbad men det går åt MYCKET choklad om de ska kunna doppas helt. Sen får de stelna och voila!

Så ska man ju doppa pinnarna i lite choklad med och sen trycka i bollarna innan man doppar dem, men det gick ju inte här.

Muffinsen smulade jag sönder, blandade med en halv burk Nutella och lite ost för fasthetens skull och gjorde samma sak med dem - svingott!

Stefan gav dem till och med en nia av tio! :D

Och nu sitter jag och browsar bilder på dessa fantastiska bakverk och blir sååååå sugen på att beställa hem proffgrejer... hittade denna sida:

http://www.strosselannat.se/cake-pops/

Och dreglar över dessa bilder...