Cupcakeblockad

När jag hade ännu en av mina ligga-i-sängen-och-dröna-sessioner fick jag för mig att jag skulle googla på lite olika recept på frostings. Skriver in "cupcake frosting" i sökmotorn som vanligt och kör på.

Möts av en stor svart bild med en stor vit text i mitten som säger:

BLOCKED BY FILTER!

Smått förbryllad gjorde jag som varje helpdesksupport agent gör: jag felsöker. Jag startade om, bytte webbrowser, kollade proxy, kollade AdBlocker och annat, same issue. Testade att söka på olika sätt och det gick bra men så fort jag skulle öppna nåt som hade ordet Cupcake i sig så vart det blockat. Vid det här laget hade blodtrycket höjts till farliga nivåer och jag kände lite smått rage börja sippra fram. Jag rådfrågade en resolver: Stefan Tillman på facebook. Han påstod att "cupcake" var ett slangord för barnporr (!) och att det säket var nån slags parental blocker i vårt nät. Gå ner och hör med de andra?

Men jag hade precis krypit i säng för natten och orkade inte gå upp för och klä på mig och gå ner igen så jag sket i det...

Ligger och puttrar ilsket under mitt täcke och försökter tröstlöst hitta en workaround för och komma runt blockeringen när Adde kommer upp. Hna hinner knappt komma genom dörren förrän jag upprört meddelar mitt problem och frågar om han möjligtvis, av nån outgrundlig anledning, sökt på "cupcake" under kvällen och fått samma problem. Varpå han, som är väldens sämta pokerface när det kommer till sånt här, börjar asgarva. Och då vet jag att jag är ägd.

Andreas den lille jäveln hade gått in i routern eller vad fan det nu var och blockat "cupcake" och sedan meddelat de andra, och så hade de suttit där nere och skrockat skadeglatt tillsammans. Vilken jävla familj va.

Men nu är blockeringen hävd (I hope!) och jag ska hem och söka på så mycket cupcakesrecept jag kan och sen ska jag spamma hans FB sida med dem alla.

Dock kvarstod ju det här påstående att cupcake ska vara slang för nåt så jag fick kolla denna länk:

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=cupcake

och hittade sju definieringar av cupcake som jag inte trodde fanns en... mina två absoluta favoriter:

Lol.

I samma veva så pingade Maria mig häromdagen och meddelade att jag tydligen blivit assignad att göra hennes bröllopstårta när det väl är dags. Exempel på kreationer var dessa:

Som jag genast förälskade mig i och beslöt på stående fot att jag ska göra såna här färgglada godingar nästa vecka. Vilket jag lär ångra.

Och den här är också helt underbar... borde la gå och fixa på några timmar...