Glädje

Det är verkligen kännbart den här gången vilka olika värdar man har i Sverige och Dublin. Ändå har jag inte gjort särskilt mycket hemma i Sverige men det kanske är det som är skillnaden. Jag har gått promenader med mina vovvar varje dag, kommit hem till en kanna kaffe som alltid är fylld, hela dagen lång, och sen har jag legat och läst nerbäddad i soffan med Idun som en värmande stock vid fötterna, och några godsaker på bordet. Mycket mer än så behövs inte för att jag ska känna mig tillfreds, och det har varit så skönt. Jag har inte farit runt lika mycket den här gången som jag gjorde sist, men även det har bara varit skönt.

Men jag spenderade iallafall en heldag med Malin under fredagen! Vi började klockan nio på morgonen med att göra mina naglar  - så skönt att ha vettiga naglar igen! Nu är de ganska korta med så de hinner växa till sig och skyddas under gelén. Tack Malin <3

Rosa ofc, och så glitter nyåret till ära ;) glammigt värre!

Sen bar det in till Linköping. Det var en mycket intressant resa! Min supersnälla, godmodiga och gulliga blondinvän förvandlades till en veritabel Godzilla som livnär sig  från det outtömliga aggressiva HATET som vi kan hitta hos majoriteten av våra medtrafikanter under mellandagarna, och fullkomligen bet huvudet av folk Ozzy Osbournestyle med sin skarpa tunga! Vid nåt tillfälle fick jag försiktig huka mig ljudlöst ner i mitt skinnbeklädda säte (som för övrigt SKRÄMDE SKITEN ur mig när vi tog en skarp kurva och fåtöljen KRAMADE mig! KRAMADE! Tydligen är det inbyggt i bilen att de ska göra det om den uppfattar att det är fara och färde, men jag höll på och skita ner mig - antastad av ett bilsäte!!) och hålla mig röst så smeksam och bevekande som möjligt så hon inte tog mitt huvud också av bara farten, när en kärringjävel snodde en parkeringsplats för oss utanför McDonalds. Jag säger bara det, i de lugnaste vatten... ;)

Det där med McDonalds var förresten väldigt kul, för hela vägen in till Linköping så diskuterade vi typiskt kvinnliga tankesätt och beteenden och satt och analyserade oss själva och vårt egna beteende vid till exempel gräl och småtjafs - våra pojkvänner skulle varit så stolta om de hörde oss! Och Malin bestämde på plats att vi ska aktivt bekämpa våra kvinnliga nycker och vara mer raka och ärliga i kommunikationen med våra gossar och jag fick till och med läxa. Sen när vi kommer in till Tornby så frågar Malin vart jag vill äta. Rent automatiskt svarar jag "tja, det spelar ingen roll! och hon börjar räkna upp olika alternativ och jag fortsätter med mitt "det spelar ingen roll". Men sen efter en stunds tystnad kommer det... "men jag måste hinna med och äta en McFeast på Donken innan jag åker hem för de finns inte i Dublin".

Fail på den alltså. Ibland blir man galen på sig själv och sitt kön. Och Malin som vet precis hur det är, styrde direkt bilen mot Donken och det var där som Godzilla bröt fram i sin fulla skepnad - parkeringen var knökafull och vi åkte runt, runt i en halv evighet för och hitta en plats.

"Vi kan ju ta Burger King annars, det är OK! Jag köper Donken hemma sen!"

"NEJ!! Nu SKA vi ha en MCFEAST!!! AAAARGHHH KÄRRINGJÄVEL!!"

Vilken vän <3

Till slut tog vi en plats på IKEA parkeringen så nära Donken vi kunde :)

Sen följde en slingrad promenad genom alla IKANOS butiker värda att titta i. Jag var inte stadd vid kassa och Malin jagade efter De Perfeka Stövlarna så vi handlade faktiskt inte så mycket. Jag fick stifta bekantskap med alla klädaffärers barnklädesavdelningar men det var mycket mer underhållande den här gången än de övriga. Det var till och med så jag fick ett litet styng av längtan i hjärtat när jag gick runt och fingrade på supersmå uggs och cupcakesarmband för småttingar.

Så gick vi in på IKEA för det var där Malin skulle shoppa loss. Och där gick det loss! Fåtölj skulle inhandlas, lampor och lysen och gud vet vad och hon gled vant runt med kundvagnen genom alla snåriga halvgenvägar, iallafall de vi kunde ta.

"Ååååh KOLLA på de HÄÄÄR, de kostar bara 9 kronor, en SÅN  ska jag ha men jag vet inte vad det är!" 

(En glaskupa med slingerljus i) :)

"Här, ta en bild till bloggen när jag lyfter den här!"

Sen står hon och konkar och pustar och kämpar med den och jag känner mig som världens taskigaste ever som stor och fotar hennes elände ^^

Jag fick världens roligaste bildserie men de är tyvärr för suddiga förr att visas. Jag ska titta på dem om kvällarna istället och skratta högt!

På barnavdelningen förälskade jag mig i ett litet te-set med yttepyttetyttesmå koppar! Och en barnbok med alla gosedjuren som fanns till salu - jag älskar det knubbiga marsvinet!

Halsbandet jag har på mig är en av julklapparna jag fick av Adde. Min farmor hade köpt en likadan uggla också. Hennes ska jag sätta som smycke på min väska, eller ha som armband, annars kommer jag blanda ihop dem :)

Efter vår storshopping på IKEA drog vi in till centrum för att spankulera runt lite där och kika. Vi köpte oss varsin Ben & Jerrys kaffe

på Karamello - macciato latte (?) för min del.

Ser ni varifrån jag fått mina rosa influenser? ;)

Sen gick vi runt inne på gallerian och in och ut ur utvalda butiker, jag hittade ett nytt par favvobyxor att ha på jobbet, utsvängda leggings, eller jazzbyxor, som vi som var fjortisar på 90-talet säger... gud det var länge sen man hade sådana och nu är de på väg tillbaka. Fast utan den träliga kjolen utanpå.

Till höger syns min andra julklapp från Adde - en mobilsocka till nya mobilen! Rosa ofc...

"Gå och browsa bland kläderna med din kaffemugg och se ut som en riktig lattemamma!"

Jag hade superkul. Malin är, om möjligt, en virrigare blondin än mig och på nåt sätt jämnar det ut sig så att vi både har riktigt roliga diskussioner, seriösa och oseriösa, och ibland blir det så snurrigt att man sitter och hickar av garv - som uttrycket "bilsexuell" som vi myntade när vi satt i bilen och den började pipa för att nån var för nära (den bilen reagerade på allting typ, snacka om hönsmammabil!) och sen slutade det inte och vi började skämta om att nån antastade bilen där bak eftersom den var så lång, och i samma stund upphör pipet en stund och en sån där ultrastereotyp för blottare seglar förbi bilen och stirrar stint framåt med en halvknuten trenchcoat. Fy satan vad roligt asså, iallafall när man var där ;) nu när jag skriver detta låter det som jag ätit olämplig svamp.

Jag hade massor med Malin quotes i huvet men jag har tyvärr glömt de flesta :( så går det när man väntar med och blogga... men jag ska komma på dem, du kommer inte undan!

Tack för en superrolig dag och superroligt sällskap! <3