Världens bästa julklapp...

Jag tänkte som så, att nu är det ju faktiskt söndag... när klockan är tio i ett på natten. Då kan jag öppna paketet!

Och jag är så rörd och glad att jag inte riktigt vet hur jag ska uttrycka det. I vår familj har vi haft som tradition, så länge jag kan minnas, att mamma sätter upp en julklappskalender en vecka innan julafton med en liten present för varje dag ända fram till den stora dagen. Hon frågar alltid varje år om vi fortfarande vill ha kvar den, och jag har alltid sagt ja. Självklart. Mycket har ändrats men kalendern har alltid funnits. Nu i år, när jag pratade med mamma i telefon, insåg jag att jag kommer missa den här kalendern för första gången i mitt liv. Och jag vart faktiskt jätteledsen över det. Ni får tycka det är töntigt men jag är en sucker för traditioner och den här har alltid varit förknippad med allt det roliga som julen står för.

Men men tänkte, och sa jag till mamma, nån gång måste man väl vara vuxen och inte klänga sig fast vid barndomstraditioner. Sen var det inte mer med det.

Och titta vad min älskade mamma nu har fixat till mig.

En för varje dag tills jag reser. Med start den 4:e advent. Som alltid.

Jag har världens bästa mamma. Seriöst. Det finns inte mycket mer och säga. Jag sitter och äter min första julklapp med tårar i ögonen: mina favoritkakor, brysselkex...