Julshopping nummer två

Idag blev det en hel eftermiddag nere i City Center återigen för att köpa julklappar. Denna gång hade jag med mig Adde också, mannen som är den kräsnaste julshopparen ever. Medans han går runt och inspekterar ramar efter skavmärken, färger som har någon form av mismatch eller ojämnhet, så skuttar jag runt och är helt "Åh den däääär! Och den hääär! Och kolla DÄR!" och vurmar över ugglor, cupcakes, glittriga saker, fjärilar, söta saker, coola saker, askar, smycken, döskallar, rökelse och gud vet vad... Jag hade faktiskt en period när jag var tonåring och skulle trotsa på mitt eget, speciella sätt - och köpte bara saker som hade nån slags defekt. Hittade jag en söt nalle nånstans skulle jag prompt ha den med ett snesytt öga eller en slarvig söm, bara för att "såna som inte är perfekt förtjänar också en chans!" Hum...

Själv hittade jag några små kompletterande klappar och även klappar jag ska handla allra sist, nästa vecka (jag har alltid gått och handlat nån sista klapp dagarna innan jul, jag kommer julshoppa på flygplatsen sen! Om jag kommer dit vill säga, jinx jinx...). Jag ska till B-town imorrn och inhandla några superfina julkort jag spanat in och skicka iväg också.

Kära arkadhallen <3 trots att det är en favorit så kommer jag banne mig aldrig ihåg vägen dit. Adde fick tålmodigt lunka efter mig 3 ggr tills vi hittade rätt. Jag fattar det inte, jag måste ha lokalsinne värre än en guldfisk i en skål. På vägen dit blev det en caramel macchiato från Butlers - med ett styng av samvete för att jag "bedrar" mitt älskade Starbucks. Men man måste ha lite tid ifrån varann och testa nytt. Eller nåt. Eller... nej vafan!?

Skitsamma. Jag ska dra i mig en julkaffe från Starbucks imorgon. Helt lame att jag inte gjort det ännu.

Vi drog i oss McDonalds sittandes på marken utanför resturangen... det är sanslöst så smockat det är med folk och vi var dåraktiga nog att tro vi kunde få en plats inomhus. Fan heller. Vi fick sitta mitt emot Brown Thomas fina skylfönster och äta medans människor förskräckt glodde på oss som om vi var galna eller tiggare eller både och - i Irland kan man iofs aldrig veta.

Jag hade tänkt att jag skulle raida Arnotts efter fina juldekorationer och julkulor av glas men tji fick jag :( det underbara julhörnet de hade förra året var borta och hade ersatt av böcker! WTF. Det fanns några dekorationer men inga glaskulor. Jag letade överallt. Men de måste ju finnas nånstans? De hade ju mängder sist! Näe jag får allt kolla igen nästa helg...

Men en gullig liten snöglob med mitt namn fick jag med mig! *hoppar jämfota och klappar händerna och fnittrar*

Ja, jag sparade min kaffemugg för att jag tyckte den var så fin och ville ta ett bra kort. Jag kommer  bli en hoarder när jag blir gammal sen. Har fortfarande kvar mina allra första Starbucksmuggar från New York hemma i Sverige.