Cheesy

Satan alltså. Det har inte varit nån rolig vecka. Blev ingen träning alls sen, blev mer övertid. Och igår var jag helt slut och gick och la mig åtta. Idag hade jag lovat Adde att hjälpa till att baka en cheesecake till en Bake-Off mellan honom och hans kollegor imorgon. Så vi åkte till B-town och handlade ingredienser, käkade massa ljuvligt flöt på McDonalds (min muta för cheesecaken) och drog hem och satte igång.

Det är faktiskt min allra första cheesecake så jag hoppas han vinner imorrn! Eller åtminstone får hederspris. Jag letade upp ett recept som hette Turtle, och innehöll en massa smaskigt. Vi modererade det lite dock.

Började först med att krossa ett paket digestivekex. Det fick bli Addes task. Slå på saker, sånt kan han. Jag fick sen blanda ihop det med smält smör och socker och sen ska det bakas lite i ugnen.

Efter det satte jag Adde på att, återigen, krossa nästa ingrediens - nämligen Wertners Original kola. Vi skulle nämligen ha kola i kakan men istället för kolasmet, som blev för jobbigt, kom jag på att vi kunde strö krossad kola över allt. Dock hade Dunnes fått för sig att bara ta in stora påsar med kola och MINT ihop. Helt obegripligt. Men så hittade jag nederst på hyllan, små rullar med original kolan. Dock var det ju ett jävla plastpapper runt varenda kolajäkel. Så det kunde man delegera till mannen utan bekymmer.

Jag smälte choklad jag! Mjölkchoklad med karamellkola i <3

Sen bredde vi chokladen över digestivedegen, och så hackade pecannötter på det. Fortsatte med att vispa ihop själva smeten med tre paket Philadelphiaost, ägg och socker. In i ugnen i 40 minuter.

Sen, efter att ha stängt av ugnen och låtit den stå i eftervärme, tog vi en avstickare till Vineyard där Jesper, hans Anna som är på besök, och Tom satt, och tog varsin dricka. Sen lagom till vi kom hem hade kakan svalnat och vi kunde dekorera den: krossad kola, mer krossade pecannötter, och som pricken över i:et ringlade vi chokladsås ovanpå allt. Fy fan, inte illa för första cheesecaken va?

Heja på denna cheesecake imorgon nu. Nu ska jag dimpa ner i sängen och däcka lite.