Amazing Grace

Andra jullåten för mig är väl kanske inte en så traditionell jullåt den heller men de spelar den på julradion hela tiden och den har vissa julminnen för mig med. Det är en av mina absoluta, ever, favoriter, som jag har haft sen jag var liten och blev förälskad i Skottland och allt som var keltiskt när jag såg Braveheart. Flera år senare fick jag äntligen chansen att uppleva Skottland, inte bara en eller två, utan tre gånger, när min morbror träffade sin ungdomskärlek från Skottland igen och pendlade dit från Sverige och till slut flyttade dit. Vi hälsade på flera gånger och jag har svårt att uttrycka hur mycket jag avgudar det landet. Dess landskap, människor, musiken, kulturen, allt. Jag vet inte varför Skottland betyder så oerhört mycket för mig, och nu när jag tänker på det så gör det lite ont att jag inte varit där nu på flera år. Min morbrors vackra kärlekssaga fick ett ovärdigt slut och det blev för svårt att åka dit. Dock blev hennes son en nära vän till mig i flera år, en ganska udda relation som jag ändå värderade högt och tyvärr tappat nu. Så det fanns liksom ingen anledning att åka tillbaka. Men nu måste jag göra det känner jag. En egen resa dit, till Aberdeen, och åka ut till högländerna. Irland är nästan samma men ändå milslångt ifrån för det innehåller inte alla minnen och upplevelser... Skottland kommer alltid vara mitt favoritland <3

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=1FKoX7u_Jo8&feature=related]