Hour of the wolf

Ingen Skyrim för mig ikväll. Jag är så fruktansvärt trött. I en veckas tid nu har jag vaknat runt klockan fyra på morgonen, hastigt och lustigt - klarvaken. Sen har jag somnat om, vaknat, och varit halvt borta.

Mellan 03.00 och 05.00 är ju den så kallade Vargtimmen (även fast det faktiskt handlar om två) och jag tänkte vara vänlig och kasta lite kunskapssken över denna genom Google. Det visar sig att under vargtimmen är kroppens aktivitet som lägst - Blodets halt av hormonet melatonin är som högst, kroppstemperaturen och blodtrycket sjunker till dygnets lägsta nivåer och ämnesomsättningen går ner.

Förutsättningarna för vakenhet är som allra sämst just vid denna tidpunkt. Tydligen har inte min kropp hajjat det... Allt detta medför att man oftast, om man är normal, sover genom dessa timmar. Om man i stället vaknar upp mår man sällan särskilt bra och detta kan i varje fall delvis förklaras just av att kroppen är helt inställd på att den skall sova. Yep...

Dessutom: Vargtimmen är den tidpunkten på dygnet då de flesta dör, och samtidigt flest barn föds. Samt, då är ens mardrömmar som starkast och verkligast. Om man får tro på Ingmar Bergman.

Scary shit...

Så jag ska väl antagligen vara glad att jag åtminstone inte trillar av pinn (eller sängkanten) klockan fyra, men det känns ju inte så bra att min kropp går tvärtemot sin egen natur och väcks istället för och sjunka ner i detta halvt medvetslösa tillstånd. Vet inte om det är stressrelaterat eller om det helt enkelt är nån fas, störigt som fan är det iallafall. Får se om vi får nån ordning på det genom att lägga sig tidigt och kolla igen How I met Your Mother avsnitt tills en somnar ^^