Epic taxidriver

Nu ni, Sara, Markus och Kausti - nu blire uppdatering om min post!

Jag såg imorse en skrynklig lapp innanför dörren med posttämpel på, och upptäckte till min förvåning att den var adresserad till mig. Ett paket! Tog med mig lappen och påminde mig själv mentalt hela dagen om att ringa taxi efter jobbet. Posten stänger nämligen fem och lämnar ut paket till halv fem.

Sagt och gjort, tar med mig de tre ovanstående nissarna och ber chauffören slänga av dem nånstans halvvägs.

Chauffören ifråga heter Lawless. Bara det liksom. Sen så ser han ut som en jäka förbrytare också. Tänk er en avdankad boxare som suttit på kåken ett par år, med en näsa snedare än Pisatornet och det här hårdbarkade stenansiktet med diverse ärrvävnad och blick som en havsörn på koks.

Den snubben åker alltså vidare med mig. Sneglar lite på mig och frågar vilket postkontor jag ska till. Visar min lapp och förklarar att jag ska till stället lite utanför B-town som  hanterar paket.

"So, do you know what´s inside it?"

Berättar att jag inte har den blekaste, att jag hoppas det är en present från Sverige. Kanske godis?

Då flinar han brett och pekar på lappen:

"I bet that´s a fine. They usually sent those out for fines!"

(Fine = böter)

Jag hakar på och skrattar och vi börjar käbbla om vad som är i paketet. Han hävdar envist att det är en böter.

"Do you have television?"

"Yes?"

"Then I bet it´s the TV license. They do those now, come hunting fer ya!"

"Stop ruining my expectations! I bet it´s candy! Swedish candy!"

"Ok... we´ll do like this. If it´s  a fine - i´ll drive ya home fer free!"

"And what if it´s not?"

"Then you´ll split half with me!"

"So you really wanna do that? It can be a long queue you know!"

"Yeah I know but now you got me curious - I wanna see what´s in that package!"

Sagt och gjort!

Kör till posten, han parkerar, går in och ställer mig i kön med en krånglande indier längst fram ofc... när det sen blir min tur är det hela faktiskt olidligt spännande. Till min lycka kommer postis ut med ett helsvenskt paket som defiitivt INTE är en böter. Glad i hågen skuttar jag ut och visar triumferande upp paket för chaffisen. Hoppar in i bilen och öppnar det. Och det är..!

En bok!

Chauffören tittar på boken, på mig, och sen på boken...

"Alright... a book... I´ll drive you home for free then anyway!"

:D

(Nej mamma, jag vart inte besviken, tack så jättemycket för boken, en av mina favoritförfattare ch jag kom ihåg att du sa att du skulle skicka den!)

Jag garvar och frågar om han vill ha hälften av sidorna. Han tackar nej ^^

Hela vägen hem sen så skämtar han om hur hysteriskt roligt det är att jag inte fick mitt godis utan en BOK istället, vilket i hans ögon är lika illa som en böter, och mitt i allt får vi in en diskussion om bokens innehåll - det är en typisk chiclit om shopping, pengar och kärlek och tjejers problem med detta. Chauffören blänger på mig.

"Women do not have problems with either money or shopping! They just ask their husbands for money - all the time!"

Förklarar att det konceptet inte funkar med min herre. Chauffören fnyser.

"Thats what we try with but we all end up there anyway. You should talk to my wife! Get some sense in her...."

"You can always sa no, you know..."

"Yeah! But then we have to listen to it! All night!"

Stackarn kan inte ha det lätt asså...

Men - han håller sitt löfte. Skjutsar hem mig, släpper av mig, önskar mig en trevlig kväll och drar därifrån.

Mest epic taxiride hittills :D

Sheila O´Flanagan - Luftslott.

Denna duckface dedikerar jag till Stefan - JÄVLA TJAT! Var glad att jag inte gör så på VARJE bild.