Äntligen

Äntligen tid att pusta ut... efter en timme på gymmet med svett rinnande ända ner på ryggen, hem till köket och ställa sig och göra en pangmiddag med hemgjorda biffar, hemgjort mos, sås och broccoli för ett halvt kompani, en låååång varm dusch och sen moffa in tvätten i den äntligen lediga tvättmaskinen - så kan jag nu ta en kopp kaffe och chilla lite. Se om man ska dra en vända Skyrim innan läggdags.

Det vart Skyrim för hela slanten igår, med ett avbrott under kvällen för att gå och se Immortals med Adde. Jag hade höga förväntningar på den filmen men blev lite besviken - det var lite för tunn story kändes det som ibland. Ung man vidrörd av en gud blir utvald till att leda folket i krig. Teamar ihop med en vrålsnygg jungfru som är ett Orakel och leder honom till att hitta den magiska pilbågen - som han lyckas behålla i fem minuter tills han sjabblar bort den och sen spelar den där bågen ingen större roll i resten av filmen typ. Med en skara av kanske hundra män försvarar de staden mot ett par tusen ur fiendens här medans hjälten är och leker kurragömma nån annanstans men sjabblar igen och gudarna får göra entré - då blire action!

Nevars men filmen är klart sevärd för alla som gillar grekisk mytologi men kan förbise att den kanske inte är 100% historiskt korrekt men struntsamma... det är bra underhållning, snygga bringor och brudar och gudarna rockar ju sandalerna av vem som helst!  Särskilt Zeus som spelas skitbra av Luke Evans, och Mickey Rourke är vidrig som the bad guy Hyperion med en förkärlek för tortyr. Samme snubbe som gjorde 300 har gjort den här filmen så den är en visuell orgasm ibland med den speciella guldaktiga tonen och alla läckra vyer och slow-motion scener. Det har de lyckats väldigt bra med här också. Väldigt våldsam på sina ställen men det var jag beredd på - fick dock hålla för ögonen vid två tillfällen.

Nu ska jag ta mitt kaffe och joina de andra i nördrummet och galoppera runt på min  awesome häst och döda drakar.

Sov gott!