IT Qualification

Jag sitter och finslipar lite på mitt engelska CV - jag tänkte söka lite roller inom IBM och se om jag kan få  pyssla med något annat innan jag åker hem eller om jag ska stanna på desken och vara veteran och mailansvarig.

Det har ju hänt en hel del sen jag kom hit den 3.e Januari kan jag ju säga. Jag kan utöka CV:t massor nu. En av de roligaste var att lista mina IT skillz. När jag sökte hit hade jag ingen aning om vad jag skulle skriva och kunde typ Word.

"Skriv vad som helst som har med data och göra!" sa Stefan och noob-Rebecca did so.

Japp...

Och nu, snart 11 månader senare:

Och då ska jag också lägga till sen när jag kommer hem, att jag kan mappa upp nätverksskrivare med deras respektive servernamn som jag kan leta upp, jag kan skapa om en hel datafolder i Lotus Notes och sätta upp det igen, jag vet vilka filer som reglerar vad och hur jag ska hantera ett dussin olika felmeddelanden,  jag kan köra en Notes breakdown i sömnen och hur man skapar ett Killnotes script, jag vet vilka tempfiler man kan ta bort i MS Office och vart de ligger, jag kan ABB.s proxyinställningar utantill (och kommer säkert aldrig mer behöva komma ihåg dem ige när jag slutat) och har utökat min kunskap om Internet Explorer inställningar med ungefär 110%.  Jag kan sex olika felkoder i VPN Client och SRA Next och hur man löser, eller "löser", samtiliga utantill. Jag vet vilket script som behövs när SAP uppdateringar sabbar IE, och när Excel kraschar, jag har lärt mig hata Pointsec, dockingstationer och Presentation Directory med tillhörande externa skärmar och projektorer, för och inte TALA om de problemen tillsammans med Windows 7. Jag har lärt mig älska Reactivate Mail Send Functions, enda funktionen som är värd att älska i Lotus Notes, och gpupdate/force som låter flashigt i alla kunders öron och behöver följas av en omstart = win för och avsluta samtalet. Jag har utvecklat en betingning gentemot Indier - de ger mig the creeps och fyller mig med rage bara jag ser deras namn.

Plus massor massor massor annat som jag inte ens tänker på.

Det är ganska häftigt!