I finally did it!

Hör klockorna klämta och fågelsången brisera, slå på bastutan eller vad det nu heter och dra i snöret - Rebecca har skaffat sig gymkort!

Yes, efter 10 och en halv månads mer eller mindre inaktivitet har jag äntligen fått mitt, tyvärr inte expanderande, arsle ur vagnen och köpt ett hundraprocentigt tvättäkta gymkort från National Aquatic Centre. Det är mitt första gymkort i mitt 25-åriga liv faktiskt. Efter att ha varit duktig ett tag och gått till IBM-gymmet för att gå på rullband gratis så kom det lite för mycket saker emellan för ett tag sen för att sen inte alls räcka till det motiverande steget att ta upp hanteln där jag la den och köra igång igen. Och för en person som inte alls trivs i en gymsal och tycker all träning som inte involverar dans och hundar är dödstråkig - så måste det till pengar i bilden för att få upp motivationen. Plus en simhall.

För jag tänker nämligen använda mitt kort till att börja simma ett par ggr i veckan. Slå fyra flugor i en smäll.

1. Jag älskar vatten.

2. Det är bästa träningen för min rygg som rekommenderats mig.

3. Det är mycket roligare och mer rogivande att simma ett par längder än och sitta och knega på en cykel.

4. Om jag tar mig i kragen riktigt ordentligt ska jag treata mig själv med bastu och jacuzzi efteråt med.

Jag har inte tänkt så mycket mer på kroppen och vikten mer än att kläderna sitter mer tight och gnällt lite om det. Men imorse upptäckte jag till min fasa att en av mina favorittröjor, som alltid suttit perfekt på mig, börjar sitta alldeles för tight om armarna och brösten och det tillhörande bältet fick mig verkligen att se bullig ut istället för timglasformad. Då var måttet rågat.

Nu ska det bara införskaffas en bikini/baddräkt snarast möjligt, på fredag eller lördag antagligen eftersom jag nog inte kommer hinna imorrn. Tills dess ska jag lägga undan popcornpåsarna som jag tagit för vana att äta varje kväll typ... Och äta bananer istället.