Remember remember...

Det blev en innehållsrik helg, trots allt. Jag hade tänkt stanna inne, ruva över mina sista små slantar och spela The Sims 3 som jag har slavat med i evigheter för att kunna installiera. Men Andreas brorsa Matthias är här och vi har turistat för fullt i helgen istället. Började redan i torsdags med att käka stek på Vineyard - klassiker.

Sen var fredagen rätt lugnt, en annan var helt slut och alla stannade hemma under kvällen.Vi bestämde att vi skulle åka Viking Splash Tour på lördagen och att vi skulle vara uppe i god tid för detta. Jo tjena. Istället sov vi till klockan halv ett och kom in i stan bara för att få reda på att det var fullt hela dagen på turerna och att man måste beställa i förväg på internet. Vi lärde oss den läxan, och hoppade på den gröna tourbussen istället.

Under den tidiga eftermiddagen sken solen förrädiskt över ett höstigt Dublin och jag tog tillfället i akt att vara lite flashig modemässigt och iklädde mig tjocka strumpbyxor, vit, blommig klänning med kort tröja över och skinnjacka + röda pumps och tänkte att jag säkert skulle klara mig på detta. Icke. Efter en kvart ombord på bussen, där vi såklart satte oss högst upp i sessionen utan tak, trodde jag seriöst att jag skulle frysa till is där och nu. Fy fan alltså. Remember, remember, the fifth of November...

Fick iallafall en fin bild i solnedgången.

När vi väl hoppade av hade jag ingen känsel i fötterna och halva benen och kunde knappt prata ordentligt pga att jag hackade tänder. Fan alltså. Vem behöver en jäkla amfibiebåt för att bevisa att man är en v-v-vi-vi-vik-viki-i-i-ng... brrrrrr!

Full fart till Tesco, köpa förnödenheter, och hem till värmen för att kura ihop sig under filten och spela lite Naruto - Ultimate Ninja Storm 2. Aldrig spelat innan. Jag sög. Men det var kul!

Vi bestämde att vi skulle ta Viking Splash Tour på söndagen istället, alltså idag. Andreas går in på hemsidan för att beställa. Beställningen går inte igenom. Informationen om beställningen finns men inga pengar dras. Det går inte att ringa dem. Lite senare är sidan nere. Likadant tidigare idag. Jahopp... ingen svarar när det rings nu heller. Åker ner på vinst och förlust för och chansa. Men icke. Det är fullt.

Men det finns mer turistsaker att göra så inget att hänga läpp för. Vi går över gatan för lite frukost (klockan halv tre på eftermiddagen) och det ser riktigt lovande ut: litet, pittoreskt, mysigt och de serverar frukost hela dagen: pannkakor, toast, äggröra, bacon etc etc. Jag hittar pannkakor med Nutella och blir genast sugen. De andra beställer sitt och kaffe/cola, förutom Adde som bestämmer sig för att vara extra mysig och beställa varm choklad.

En efter en kom godsakerna in: toast, grillade smörgåsar med sås och rödlök och massa gott. Till och Med Andreas french toast med bröd, bacon och sirap såg riktigt festligt ut. Jag såg verkligen fram emot mina pannkakor.

Till slut kom de... eller den. En enda pannkaka. Med en färdig förpackning Nutella. Som inte ens täckte hela pannkakan.

Och dessutom... hade de gräddat den med gräddfil eller nån liknande skit för den smakade verkligen surt! Snopet fick jag sitta där med min failkaka medans de andra åt sina goda toast. Note to self: köp aldrig mer irländska pannkakor.

Lite mättare i magen ändå, beslöt vi oss sedan för att promenera till Guinness Storehouse, för det känns som ett sånt där ställe du borde besöka om du bor i Dublin. Det var faktiskt ganska intressant där inne, speciellt all havre man kunde sila mellan fingrarna... ahh barndomsminnen...

Den heliga jästen...

Vattnet till Guinness kommer från Wicklows berg - där har jag varit! ^^ Man börjar samla på sig lite sightseeingpoäng nu.

Basicly så beskrivs det hur Guinness görs och hur det kom till. Man får se alla redskap, stora tankar och tunnor och souvenirer från tiden då den första nattsvarta (dark ruby beskriver den att den är men nja..?) drycken flödade. Man får smaka Guinnesssprover och sedan även en hel pint. Men jag drack tillräckligt med Guinness i början av min tid här, de är inte riktigt lika läskande längre.

Just det, under promenaden till the Storehouse stannade vi till vi den enda bit mur som finns kvar i Dublin sen tiden då hela staden omgärdades av en.

Efter Guinness turen drog vi in till B-town igen och festade på McDonalds. Jag och Adde drog och kollade på bio. The Adventures of Tintin. Helt ok film, man skrattar en del, jäkligt snygg grafik. Satt hela tiden och tänkte på hur lik Kapten Haddock är min morbror Åke. Är det bara jag?

Nu sitter en här igen i soffan och ska strax sova. Upp och hoppa imorrn bitti med ännu en stressad måndag. Inte alls taggad, uschaligen... känns som man inte sovit nåt alls denna helg trots att en sov bort halva lördagen typ. Men men. Bara fem dagar kvar till nästa helg...