Will You Be There

I väntan på att mitt spel ska laddas ner sitter jag och lyssnar på gamla favoritlåtar och finner mig själv browsandes en massa videos av Michael Jackson. Det var ett tag sen jag lyssnade på hans musik nu, men att höra rösten igen nu är som balsam för själen. Helt otroligt att det är över 2 år sen han gick bort nu. Jag glömmer aldrig den dagen. Jag har varit ett fan sen jag var 13 år gammal och jag satt bara och stirrade på TV:n, helt lamslagen. Fick sms från mitt ex, som också var Michael Jackson fan, och vi hade inte hört av varandra på ett halvår. Nu var det bara "Har du sett..?" "Ja..." Och inget mer. Och sen satt jag hemma och spelade hans musik om och om och om och om igen... fan vad ledsen jag var. Och kan fortfarande bli. Hans musik har betytt så oerhört mycket för mig genom alla dessa år och som MJ fan får du ständigt kämpa för att försvara både dig själv och honom. Tror det är därför alla MJ fans är så trogna och unika.

Jag vet att det fanns saker med Michael som var tvivelaktiga, men som sagt... ingenstans fanns det svart på vitt, bekräftat, det som sades. Så länge det förblev så, förblev han en förebild och inspirationskälla. Och hans musik kommer alltid vara awesome, ett alldeles eget kapitel i historien och som förändrade musikvärlden, oavsett vad som försiggick i hans privatliv. En av mina stora sorgen här i livet är att jag aldrig fick chansen att se honom live. Han var i Sverige samma år som jag fick upp ögonen för hans musik. Kommer aldrig finnas nån som han igen.

RIP

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=z9tw7luxEfc]