Kan man operera sin nationalitet?

I Japan, Thailand och Kina vill de operera sig så att de liknar västerlänningar mer. Jag vill göra tvärtom. Ibland önskar jag att jag hade varit asiat. Deras olika klädstiler är så awesome och det går inte riktigt att få till den om man inte är asiat själv. Utseendet hör ihop med kläderna liksom. It´s hard to pull off harajuku, kawaii och gyaru om du inte är en liten nätt, docksöt och storögd asiat.

Jag har läst Fokis blogg i över ett år nu och det är nog henne jag har att skylla för min ytterst oväntade smak för allt sockersött, färgglatt, spetsigt etc etc som jag aldrig skulle ha haft för x antal år sen. Men har lärt mig uppskatta allt det där nu för det är så originellt i vårt ganska färglösa samhälle. Och flera ggr har jag velat ta steget längre och beställa hem nån viktoriansk klänning för att spetsa till det hela ytterligare. Nu kör ju inte Foki på den stilen men det är en av de många olika vägarna som finns att gå i japanskt mode.

Jag blir helt vild när jag sitter och letar inspiration till ikväll och snubblar över gothic lolita. Jag har sagt det förr, jag tycker gothstilen är grym och skulle mer än gärna följa den men jag har inte direkt livsstilen to go along. Och då känns det inte rätt. Men man kan ju alltid inspireras och plocka lite här och var och sätta ihop nåt eget.

Men här som sagt, så passar det nog japanerna själva bättre... tänk er mig i en av dessa kreationer liksom? Suck... vad är väl en barockansk klänning att ha på slottet...

 

 

 

Sen finns det ju sweet lolita också, där man ser ut som en bakelse om man går all in.

Måste försöka slita mig och fixa mig iordning. Ska dra in till B-town och dra ihop nåt lite snabbt till ikväll. Det kommer någ vara lite inspirerat av det här, fast på mitt eget sätt, och så med en lite mer Halloweenliknande sminkning. Vi får se. Gäller och lägga band på sig nu och inte blir helt överväldigad och köpa på sig en hel förmägenhet av handskar, knästrumpor, hattar och annat.