En liten bit hemlängtan

Jag pratade förut med en kund som satt i Husqvarna. Han hörde direkt att jag var östgöte och sa att han hade massor av släkt i Motala. Sen kunde han dra till med lite östgötska själv och nämner två typiskt ötsgötska ord som jag faktiskt helt hade glömt bort.

Uschaligen/Uschalingen

(Usch och Huvaligen)

alternativt:

Uschaan!

(Usch och Fan)

Och trots att dessa två ord är så horribelt fula (en sammansättning mellan två uttryck som vi bonnläppar är alldeles för slöa för att uttala enskilt och på korrekt sätt) så fick jag ett litet styng av hemlängtan till Motala, som trots att det är en liten håla ändå är en så himla fin stad och dessutom full med mina jämlikar, som jag inte ofta träffar här på jobbet :)

Jag såg direkt att den här bilden var från Råssnäs. Inget snack om saken. Har tagit massor av bilder själv på solnedgångar därifrån. Fick plötsligt en enorm saknad efter att gå runt udden strax innan kvällning med mina två älskade vovvar. Säga vad man vill om ens bristande framtidsutsikter i Motala men det är bästa staden att bo i med hundar som älskar vatten.