Snigelkonst

Med grabbarna grus på fälttåg mot B-town befinner jag mig i denna rare treat det innebär att vara ensam i hushållet. What to do? Mitt sämre jag funderar på att börja städa hela huset men vafan ska det vara bra för? Inte min me-time iallafall. Det får räcka med en eller två grejer så de andra får ha nåt roligt sen med.

Istället fastnade jag här, ivrigt o tvivlande på samma gång, sökandes efter en av de mer udda hobbies jag sett - snail painting!

Mina kollegor fick ytterligare en dos Rebecca-madness att lägga i lådan för ett par veckor sen när jag ofrivilligt och omedvetet råkade visa en av mina mindre fobier som genast placerar mig i en sån här koko-i-bollen-box... jag HATAR nämligen när folk trampar på sniglar. Det är bland det värsta jag vet. Stora, skallösa skogs/mördarsniglar gör väl inte så jättemycket, det är mest äckligt.

Men de små, nätta sniglarna med sina små sköra skal som de med stor möda försöker dra undan gångavstånd så gott de kan - mitt hjärta värker för dem, för jag brukade ha dem som husdjur när jag var yngre, innan mitt tjat slutligen resulterade i ett marsvin istället.

Det gör fysiskt ont i mig när nån trampar på dessa små stackare, på ett sätt som jag inte kan förklara och som säkert ingen ändå skulle lyssna på och kategorisera som sunt...

För mina kollegor iallafall så var ju detta ytterst underhållande och med pojkars vanliga psykotiska sinne för humor fakeade de trampa-på-snigel-stamp som - till min förfäran och skam - fick mig att bokstavligt talat skrika högt.

Pinsamt.

Men - NÅN ska ju vara de små och värnlösas beskyddare eller hur? Såsom andra beskyddar saker till syntes helt ovärdigt och onödigt för min egen del - som Vaniljcola.

(Här hör jag ett kollektivt FLÄMT bland områdets nördar och jag inser att min blondintöntstämpel trycks in ännu hårdare men screw you! Vaniljcola är sötsliskigt och avskyvärt och förstör hela idén med colasmak )

Så hela den här historien som jag förirrar mig i kommer ursprungligen från en länk som en av de mer depraverade kollegorna länkade till min FB:

Och jag som gärna nördar in på konstiga saker var tvungen att undersöka detta närmare och sökte på "snail painting" på Google - och fann en hel vetenskap om detta fenomen från folk som faktiskt regelbundet målar skalen på sniglar som en hobby. Det fanns till och med olika "how to" slideshows, både seriösa och oseriösa.

Jag hittade till och med en blogg om en tvåbarnsmorsa som tröttnat på att göra kossor av kottar till ungarna och tipsar om att göra snigelkonst istället - doppa kräken i karamellfärg och låt dem göra jobbet. Sen när blev sniglar framtida Picassos...?

Snail Painting

Vet inte riktigt vad jag ska säga om detta. Visst är det väl snällt nånstans att styla snigelhus för att undvika att folk vill trampa på dem men frågan är hur mycket det hjälper. Cynisk som jag är tror jag mer på att det kommer finnas folk som ser det mer som en uppmaning att jaga ikapp (!) en snigel med klarrött skal och trampa ner den. Marked target så att säga.

Och jag har ingen aning om varför jag just spenderat halva min egen-tid med att skriva ett helt inlägg om sniglar. Men men, that´s how I work... åtminstone får några sig ett gott skratt iallafall...