Tropikerna

Fredagkväll hos familjen Andersson/Larsson/Tillman. Tre av oss har precis avslutat kvällens buffé från Silverspoon, bestående av en saftig kebab. Den fjärde sitter där uppe och pratar med sin älskade Minecraft/scape/whatever vän och skrockar ljudligt mellanåt. Nu sitter Andreas x 2 och spelar medans jag själv tänkte läsa mig en bok jag snodde åt mig från min stolsgranne på flyget (hon la faktiskt ner den på sätet och gick) och dricka kaffe och äta Ferrero Rocher. Lyx. Adde försöker övertyga mig att börja spela Tropico som är deras senaste hangup vad gäller spel. Men vete fan. Jag spelade det där när den första versionen kom och jag minns att jag tappade tålamodet hela tiden och blev förbannad för att mina arbetare vägrade göra nånting , alt var för höga för och göra nånting och alla industier stod tomma trots att folk gick runt på gatan och en enerverade röst som bryter på nån jävla ödialekt höll på och tjatade om att jag måste exportera mer bananer eller vad fan det var...

Dessutom spelas en enerverade puertoricansk-inspirerande trudelutt hela tiden som går en på nerverna, plus en hes kvinnoröst som hela tiden säger "I am your humble servant. And you are my master".

Hoppas det inte sätter griller i huvet på nån...

Jag o Adde joinade åkte ner till Woolshed igår för och sammanstråla med några fler besökare till IT-resurs som var där och hade öppet hus, eller bar snarare sagt. De är här för o rekrytera folk att skriva in sig på deras sida för att sedan få chans o hitta ett liknande jobb hemma i Sverige. Jag blev intervjuad av en rappkäftad Stockholmare (men är de inte alla det egentligen?) som först gav mig komplimanger för min dialekt ("Jag har ett ex från Motala") och både fick mig att känna mig som en het databrutta ("Du ser VERKLIGEN inte ut som nån som kan sitta och nörda World of Warcraft!" till en korkad blondin "Jaha du har en blogg du... ok...aaaah men vad SMART du är! (med ironisk ton när han sa det fanns två saker och göra, en tråkig och en enkel, och när han frågade mig vad jag trodde han ville jag skulle göra sa jag sanningsenligt: det tråkiga?) TROTS att du är BLONDIN!"

Han menade säkert inget illa och jag driver ju på samma sätt med mig själv också men kom igen... man vill ju ändå vara någorlunda seriös under nåt som handlar om ens framtida jobb.

De bjöd iaf på gratis öl. Och chips. Vinägerchips. Snacksen från helvetet, avgudad av alla engelsktalande länder men jag ser det som en skymf mot allt vad chips är.

Vi käkade mat där och drog en öl till och jag fick ett glas vin av en AZ-kollega och försökte dricka öl och vin på ett förståndigt, samstämmigt sätt (helt jäkla omöjligt) och åkte hem lite lätt lullig halv tolv.

De tyckte för övrigt att eftersom jag inte har någon utbildning alls inom data ("Men ändå JÄTTEHÄFTIGT att du kör på det jobbet och blir självlärd ändå!") så bör jag stanna lite längre på Irland än min tilltänkta hemresa (mars/april - jag fick förlänga det med ett par månader för att de ändrade årsbonusen) och helst skaffa mig ytterligare en titel. Att sitta som customer services representative och ta samtal + emailsupport när det behövs, jobba som focal point  med kunskapsdokumentring i vår kunskapsdatabas, vara quality advocat och fixa utvärderingar av tickets och samtal,  samt sköta backloggning i två olika ticketsystem OCH vara bekant med MS Office, Lotus Notes, SAP, Active Directory, Worktop etc etc etc och jobbat aktivt med detta i snart ett år räckte inte.

Fan då.

Skitsamma, nu äre helg! Inte ett skit planerat förutom en eventuell familjeutflykt till biografen.

Jag upptäckte förresten hur torrschampo funkar idag. Lite dumt faktiskt. Jag har ju använt det länge men alltid tyckt att det inte hjälper särskilt mycket - det blir ju fett igen efter några timmar. Imorse, eftersom jag igår stöp isäng dirr efter min öl/vin-duett och inte giddes duscha, sprayade jag i lite extra, både i benan och på sidorna - och håret blir som nytvättat!

Fantastiskt!

Alla bevis på min faktiska förmåga att insupa kunskap och använda slutledningsförmåga ovan har ändå inte lärt mig epitetet "funkar det inte 100%, öka doseringen"...

Men så är jag ju blond. Vilket leder till nästa svåra beslut. Mitt hår.

Det är aslångt nu! Känns som jag bara klippte mig för en månad sen men det är faktiskt två och under den tiden håller hårstråna på att äta upp hela mitt huvud. Jag har lekt med tanken att klippa det mycket kortare, typ en page - eller ännu mer, riktigt kort, nästan som jag hade i yngre dag och såg åt som en pojke. Fast kanske inte SÅ kort. Men med mina attribut nuförtiden skulle väl folk tro att jag är en reversed shemale eller nåt och bli ytterst förvirrade och inte kunna koncentrera sig på jobbet.

Jag ska tänka på saken och försöka se mig själv i olika längder. Det är serious business detta.