Mer Italien!

Jag har ca 300 bilder från Milano, jag vet inte hur jag ska sammanfatta allt :) det får bli flera mindre inlägg med lite mer specifika bilder. Jag skulle nog aldrig kunna bli en bra reseboksförfattare...

I bloggen är det fortfarande lördag, och vi spenderade i princip hela dagen gåendes. Till frukost vart det en kaffe och en bakelse, och sen spankulerade vi runt, runt i området utanför Duomo, i ett populärt resturangdistrikt vid kanalen som Sara kollat upp. Dock var det heldött mitt på dagen, alla barer och resturanger kommer inte igång förrän under kvällen. Sara var i sitt essä dock, eftersom vi hittade massor med kryptisk grafitti och klotter som hon fick ett helt album med :) tog några jag med på det jag tyckte var lite intressant men det får bli ett annat inlägg om det. Min absoluta favorit var iallafall "Crá", ofc ;)

Efter många om och men så hittade vi en riktig pärla - långt bort från alla dyra turiststråk låg en lokal liten familjeresturang med chockerande låga priser - 5 euro per huvudrätt! Där slog vi oss ner och beställde in mat lite på känn, eftersom det inte fanns någon engelsk översättning. Jag drog en riktig jackpot och fick in världens godaste ostbricka, valdostano, med ostar jag knappt kunde uttala namnet på, plus en tallrik potatiskroketter och massor gott bröd, drypande av olivolja,tomater och färsk spenat - såååååå gott!

Stället hette La Magolfa, och rekommenderas verkligen!

Resten av dagen fortsatte vi strosa runt (som sagt, MYCKET gående) och gick tebaks till Duomo också för att jag skulle köpa souvenirer. På vägen dit hittade vi en skitmysig liten affär med roliga klänningar och handgjorda smycken, och där köpte jag mig en uggle-klänning och en stor, rosa/pärlemoskimrande ring. Jag köpte masker som souvenirer också, de var riktigt poppis överallt.

Tog små pauser och fikade lite - jordgubbssmoothie och chips ;)

När skymningen kom åkte vi tillbaka till kanalen, där det nu var fullt med folk och fylldes ständigt på med fler. Vi tog plats på en resturang som hette Sakristia som hade riktigt nice inredning med en massa klockor överallt, stora rustika speglar i taket och elektricitet som gjorde lite som den ville. Här mötte vi ett av flera exempel på att de verkligen är usla på engelska i Italien -  de kan inte ens räknetal eller de mest grundläggande sakerna, och eftersom hela menyn var på italienska fick vi fråga oss fram vad för kött det var - cow eller pig?

Den stackars servitrisen stammade fram några nervösa italienska fraser, och avslutade sedan med:

"Ehrm... Dolly?"

Aha. Så det var får.

Beställde återigen in på ren flax och fick in värsta köttbitarna med pommes, ost och olivolja, och det var riktigt gott - tills jag upptäckte att köttet i mitten var i princip rått. Jag var inte alls villig att ta upp kampen om för lite tillagat kött med någon jag måste köra teckenspråk med så jag lät det vara - Sara delade systerligt med sig av de bitar av hennes supergoda kött hon inte orkade äta upp.

Jag hade iallafall vin, bröd och lite senare, varsin shot med rom som servitören bjöd på och shottade tillsammans med oss :)

Efter maten drog vi en trappa ner där olika liveband spelade. Vi satt där nere ett tag, Sara hade några öl och jag en Cosmo som sen blev alldeles för stark för mig - har aldrig varit bra på att dricka två dar i rad alltså! Och sen strosade vi faktiskt tillbaka till spårvagnen för att komma hem rätt skapligt och stupa i säng. Men på vägen hittade vi ett stånd som sålde jättefina, billiga skor så vi shoppade samma sorts boots - jag med klackar och Sara utan ;) Rätt nice som efterrätt klockan halv elva en lördagkväll ute i Milano-vimmlet.

Stannade till på det nästan tomma torget framför Duomo igen, som tornade upp sig i mörkret med färgsprakande, lysande fönster. Har hur många kort som helst, tröttnade aldrig på att fota denna magnifika byggnad.