Soon to be Halloween

Än är det ett tag kvar - men redan flyger det urholkade döskallar i taken på snabbköpet och utbudet av cupcakes har förvandlats till minipumpor, glaserade spöken och krämfyllda spindlar. De gillar högtider här nere.

Det har redan diskuterats på jobbet också, om vi ska få möjlighet att klä ut oss under fredagen (casual friday, hehe) för att sen dra vidare på fest.

Eftersom jag inte är den som är den vad gäller utklädnad och gärna spenderar lite extra på detta spektakel för att få en riktigt cool kostym, så har jag redan googlat efter bra irländska onlinebutiker att köpa gear ifrån. Jag hittade http://www.thecostumeshop.ie och började ivrigt browsa deras 26 sidiga avdelning för tjejkostymer.

Jag blir aningens bitterfittig av utbudet de presenterar mig för och deras tanke om vad vi tjejer ska "klä ut" oss till. 80% är rena porrfantasier, med knästrumpor och tofsar och upptryckta tuttar och minikjolar. Vafan som helst kan klippas ner till små tygbitar och styras ut på en silikonfia och heta nåt som börjar på "Sexy"...

Först och främst har vi alla dessa rena porrfilmsfigurer... Alla ser de ut nåt i stil med detta:

Lolitakostymer kort och gott. Sen har vi sagofigurerna.

Snövit, redo för gangbang med dvärgarna:

Sen har vi Red Riding Hood, som säker rider ett och annat.

Tätt följd av Alice i Underliv...sorry, Underlandet...

Och så fortsättet det, ja you know the deal... sen går vi vidare till de lite mer osannolika så kallade "sexiga" objekten:

Det här är en... "Sexy Scarecrow!"

(krävs tydligen bara en brun, ihopklippt säck med diverse tyglappar, kort såklart, och en hög torkad hundskit på huvet)

Och appropå torkad, så kan vi ta en titt på Sexy Poison Ivy - den sexigaste giftväxten!

Peter Pan insemineras av ett gäng klängrankor...

Om man tycker ogräset är för mesigt så kan man dra på sig nåt lite tuffare - som militärkostymen till exempel!

Jag slår vad om att vi inte skulle ha några problem med killar som fuskar sig undan militärtjänstgöring om befälen såg ut såhär...

Sen kan man ju ikläda sig "kom och ta mig på en strand" utstyrsel med en gång också... sand i musslan?

Och därifrån är steget inte långt till.... Brothel Babe. Bordellbabe. Inte h*ra. Bordeeeeellbäääjb!

Det finns till och med nånting för alla spelnördar... en Sexy Plummer som säkert kan ge nån lycklig geek flera power ups! Finns i rött och grönt.

Om du känner att detta med att vara sexig i någon form inte är riktigt din stil så kan du satsa på att se helt jävla dum ut istället.

Varför inte klä ut dig till en krita?

Lysa upp kvällen med en regnbåge? Bra på gayfester för och visa din politiskt korrekta profil.

Du kan vara en stereotyp i form av en fet hawaiian (!?) Notera att en kille fått stå modell för denna...

Vi fortsätter i den tjocka avdelningen och utmanar dig till att vara en gigantisk M&M.

... eller ännu bättre, ett bowlingklot!

Och såklart... en spritflaska.

Höjdpunkten: En dock-kartong!

Vissa saker makes no sense...

Den här heter "Skolhäxa"

Vad är det som är häxigt med detta? Att hennes klänning har usel passform, att hon ska sätta sig på pekpinnen och flyga iväg i brist på kvast? Att hon har en cape? Hon kanske inte har åldern inne för vårtnäsa, hatt och ett redigt kvastskaft ännu... en sexig, ung häxslyna... wow.

Eller ska hon föreställa en ragata till lärare? Sorry, won´t work for me... alldeles för söt.

Här har vi en häxa som flyttat upp några årskurser men hon har inte riktigt kommit till examengränsen än.

"Uh uuh, kolla på mig, jag är en häxa ba, kolla min lilla söta kittel ba, från GUCCI ba, tihi! Ska vi röka grodlår ihop och ta en svängom till Blåknu... Blåkulla!"

Mest onödiga klädsel går utan tvekan till denna: nästan 40 euro för en vit långklänning med massa röd färg på. Less is more har aldrig slagit igenom i den här genren.

Om du inte känner för och vara varken sexig, dum eller poänglös, kan du dra på dig nåt ur det pyttelilla utbudet av osexiga objekt. Som en smurf.

Eller den ultimata revolten (och skräcken):

Så nu har Rebecca wineat klart, och varför gör hon det egentligen? Det är väl kul och klä sig sexigt? Ja ja det kan jag väl förstå, men för mig har Halloween alltid handlat om skräck - det ska vara blodsplatter, zombies, skelett - vi firar ju fan att de döda vaknar till liv och svävar omkring oss och, om man har tur, kliver upp ur gravarna och går en sväng. Har ni nånsin sett en död kliva ur sin grav i perfekt stylat hår, lösögonfransar, tiara och senaste babydollklänningen från Prada? Och klaga över att hon inte kan äta de chokladfyllda zombienäsorna för att de gör henne tjock?

Though so...

Jag är tillräckligt cynisk för att tycka att alla småtjejer som väljer att klä ut sig till rena sexfantasier bara är ute efter uppmärksamhet... och använder epitetet maskerad som en ursäkt till att klä ut sig som, tja... horor? För alla tjejer verkar ändå ha det inombords att de vill se ut som att de är reda att ligga med vad som helst, när som helst - nästan. För det vill de ju inte, men vill gärna skapa den illusionen. Jag var själv sån när jag var fjortis, tyckte jag var ascool och sexig för att jag klädde mig i min kortkorta från HM med knähöga stövlar till - såååå naughty!

Det står mig upp i halsen. Ska jag klä mig sådär vid nåt tillfälle, så är det inne i sovrummet. Med bara en enda åskådare. Korta tighta partyklännigar, sure. Lolitaklänning med knästrumpor och pumps och rosett i håret och klubba i handen?

Big diff.

Enda gången jag kan tycka det är ok är om man åtminstone gjort nåt LÄSKIGT med klädseln. Sminkat sig åt helvete i ansiktet. Revat sönder kläderna och kört in en fejkyxa mellan bröna. Eller ja inte just där då. Men nånstans. Då har man åtminstone skapat nåt originellt som går i Halloween anda. För det ska ju vara läskigt åtminstone!

Så här har vi Rebeccas utmärkta logik: klä dig sexigt på Halloween om du vill. Men bara om du spicear upp dig med en massa blod, spindelväv, kräks och fejksår också!

Malin fixar detta utmärkt.

(Notera att jag också kört lite på den stilen)

Och jag tror inte direkt att nån bryr sig om min åsikt ;) men jag tycker sånt här är intressant och diskuterar det gärna.

Vad vill nu hennes högdragna höghet själv klä ut sig till? Jo, jag tänkte först köra på clownkonceptet i år igen men det känns lite fail - been there done that. Börjar dock bli assugen på och klä ut mig till nånting i stil med detta:

Tycker denna är GRYM! Med det sminket och kanske såna där vita linser i år igen?

Denna var också läcker, fast då skulle jag sminka mig som en goth eller zombie och bära en cape över axlarna - jag gillar idén med en sorts barockansk/viktoriansk Magica de Hex/gothhäxa/zombiehäxa eller whatever.

Nu när jag jämför det här två kommer det nog fasen bli den översta... den tilltalar mig allra mest. Med det ansiktet också! Asnice.

Fast jag måste erkänna en sak: jag tyckte faktiskt den här var ganska cool...

Har alltid diggat goth stilen av nån anledning... burit den själv vid ett par tillfällen och gillar den skarpt... fast aldrig på regelbunden basis - käns inte så goth och bara klä sig i stilen utan tillhörande livsstil också.

Och hederspris får faktiskt den här... jag ger en hel hink med krämfyllda spindlar till den som drar på sig den här om några veckor!