Religösa rikspuckon och deras puck...

Inte för att jag har nåt emot religösa som så.

Men nu har jag suttit och stirrat på den här artikeln i lite över en timme...

Och i mitten av artikeln finner man detta uttalande från prästen ifråga:

Jag är lessen, men jag fattar inte ett skit av vart han vill komma med den här liknelsen... Seriöst. Den är idiotisk. Menar han på att han är en komplett idiot? Då har han ju rätt iallafall och ska ha cred för god självinsikt. Men inte fan kan man jämföra en Volvo med 6 stycken levande varelser? Och om du stänger in dina hundar i ett garage, täcker för fönstren med foderpåsar, och skiter i och ge dem mat och vatten - det är fan så nog medvetet i mina ögon. Gjorde han det i sömnen annars? Röster som sa åt honom? Hans avbild Jesus Kristus?

Och sen menar han på att han har papper på att han gått in i väggen... Jaha? Relevansen ringde och undrade vart han skulle... Det pappret kan han ju använda till och torka upp hundskit med.

Hur dåligt man än mår så kan man inte bomma in sina husdjur och låta dem fräta sönder tassarna bara för att man "inte orkar" (herrejesus!) deala med dem.

"Jag är inte mer än människa" är den ynkligaste ursäkten man kan kläcka ur sig i ett sånt här fall. Vafan en normal och vettig, sund människa känner medkänsla för andra levande ting och har en ansvarskänsla och ett sunt förnuft som finns kvar även vid de allra svåraste situationer - annars är man ju helt förtappad. Har man låtit sina hundar leva på detta sättet ska man erkänna att ja, jag har gjort fel. Punkt slut. Ingen ursäkt duger.

Spott och fräs!

Så om nån kommer på vart fan han vill komma med liknelsen... pinga mig. Tills dess ska jag sitta här vid min desk och hata lite mer... Mummel mummel...