Zombievirus

Verkar som om jag måste förnya min Norton antivirus prenumeration trots allt... jag vill ju inte vara en dålig ägare och låta min bästa kompis bli en - zombiedator? Hur nu det skulle se ut O.o

Edit: Jag var tvungen och googla på "Zombeidator" och hittade det här, mina kollegor sitter säkert och himlar med ögonen nu eftersom de säkert redan visste det här... men hey, jag är noob, remember? ^^

En zombie är i datorsammanhang en dator ansluten till internet som någon utomstående tagit kontroll över och som används till att utföra uppgifter som dess ägare är ovetande om.

Datorer kan förvandlas till zombier genom intrång av datorvirustrojaner, eller genom exploaterande av felaktigheter i program som redan finns installerade på datorn. Normalt installeras något nytt program på datorn som utför zombieuppgifterna - ofta utan att användaren upptäcker det. 

Suck, jag som trodde att det vara var en rolig grej att kalla en virusvarning...

Men lite coolt egentligen med. Räknas vi som zombier om vi kopplar upp oss mot kunds dator utan deras vetskap? ;D