Liseberg!

Ouff, känner mig helt mörbultad i kropp och huvud. Vi kom hem halv två igår och kl 11 idag var vi ute med hundarna i skogen och träffade Iduns terapeut Ewa, som också har kurser och lite aktiviteter med hundar av alla dess slag. Så idag var det lite aktivering för hundar med ledbesvär, men Saga fick följa med hon också. Tre och en halv timme var vi där ute, i strålande sol, och la spår och körde lite på agilitybanan. Det visar sig att Idun är jätteduktig nu och inte alls lika räddhågsen som hon kunde vara förr, hon tog itu med allt man erbjöd henne med ett rejält staffeflin :) Till och med en hög labyrint som Saga var tveksam till, den klara hon med glans och var den enda hunden som kunde gå igenom den på eget bevåg, utan hjälp från mig. Min duktiga lilla gris.

Saga var ju såklart duktig hon med men det är roligast och se att Fidan utvecklas - jag var ju lite rädd att hon skulle bli en av de där staffarna som är rädda för allt och alla och inte alls är terrierlika till sättet.

Så nu är vi hemma igen och vovvarna sover gott.

Liseberg igår som sagt, vi hade en otrolig tur med vädret, det regnade på vägen ner men i Göteborg var det riktigt varm och solen sken i princip hela tiden.

Det första som slog mig var den något frispråkiga konst som de fixat vid entrén - statyer av nakna ungdomar och ungar och folk överlag överallt. Inte lätt att käka sin matsäck där med alla korvar och brön i olika storlekar omkring sig...

Det första vi gjorde när vi kom in var och åka Atmosfear, den nyaste attraktionen. Europas högsta, och världens näst högsta fritt fall där man åker upp 90 meter över marken och släpps ner igen med en hastighet av 110km/timmen. 48 meter tar 3 sekunder. När den bromsar in så utsätts vi för ca 4G (krafter). Så ja, det var maffigt kan jag säga. 90 meter kanske inte låter så mycket men när vi hade kommit ungefär halvvägs, vi kunde se i princip hela staden och vattnet bortom den, och den bara fortsatte gå uppåt och JAG som inte är höjdrädd annars, blev faktiskt lite smått illamående och började mumla "nej nu räcker det, stanna, STANNA!"

Och när den släppte... shit alltså, undrar om jag kommer våga hoppa fallskärm senare i livet... det kändes som om man föll i en evighet!

Vi åkte uppswinget, som var lika härlig den med skräckblandad förtjusning då man hamnade nästan upp och ner när den svängde som mest och man såg alla människor under en och bakåt. Jag hade tänkt åka den en gång till men det hann vi inte.

Rockande kaniner som stod och gjorde obscena höftrörelser till dunka-dunka-musik :D

Vi åkte en av mina absoluta favoriter såklart - Flumride! Min vana trogen satt jag längst fram och blev såklart dyngsur. Det syns kanske inte på bilden, men min tunna tunika var genomblöt längs armarna och mina byxor med, plus håret. Jag torkade lagom tills det var dags att åka  Kållorado och bli blöt igen ^^

Berg-och-dalbana åkte vi, både den vanliga och Balder.

Trots att det är mitten av augusti så var det smockat med folk, så det var väntetider på 30-40 minuter vid varje åkattraktion. I en perfekt värld hade jag velat springa runt och åka allt 3 ggr om minst men det var lite svårt nu. Nästa gång får jag köpa deluxebandet där du får gå förbi kön vid tre tillfällen - Rebecca 25 år flaxar skadeglatt förbi alla ungar! :D

Vi käka mat också på resturangen som ser ut som ett tåg inuti där du får sitta i kupéer. Beställde in grönsaksgratäng med chevréost, sallad och rostad potatis, det smakade gudomligt. Och så efterrätt på det, kaffe med två tjocka, maffiga chokladtryfflar. Mammas kompis Carola fällder kommentaren;

"Jaha, nu har Rebecca kommit in hos oss i ätargänget här!" Hum...

Och såklart så njöt ju jag av den evinnerliga jakten bland alla klor! Jag är fan beroende av dem, jag kan stå i timtal och göra av med en hiskeliga massa småpengar för och få de fördömda gosedjuren. Det är inte så att jag gör nånting med dem sen utan det är själva jakten på dem som är det roliga, att se om man får med sig en eller om de slinker undan i allra sista minuten, vilket bara triggar igång en ännu mer - man SKA ha den! Då flyger speldjävulen i mig och jag blir nästan aggressiv. Speciellt på ett ställe där en massa småungar står nästan på dig runt omkring en klo och i princip sliter styret ur handen på dig om du missar ett djur med nöd och näppe. Då jävlar. En unge snodde en hund för mig. Jävlar vad sur jag blev. Stod och stirra på mig hela tiden med. Näe, jag ska verkligen inte ha egna på ett tag...

Men - detta blev dagens fångst iaf.

Chokladen är inte min men jag vann en påse grillchips hos Chipshjulet! ;)

En av gosedjuren ska jag nog ge till vovvarna, och sköldpaddan med flames behåller jag för den var lite cool, jag fick kämpa o trixa ett tag för och få den. Och den lila hunden var söt. De andra får jag väl ta med och dela ut som hemkomstgåvor till sambosarna hemma ;)