Äventyr på jobbet

Idag var en intressant dag. Vi satt i godan ro och snurrade på våra telefonsladdar och gjorde inte mycket alls, iallafall inte vi få rutinerade som är kvar eftersom noobsen får alla samtal före oss. Jag fick inget samtal fram till att jag tog min rast, sen fick jag inget samtal efter det heller. Chill. Tänkte precis sätta mig och kolla våran ticketkö när Jesper hastar förbi mig och Ofoget (Cristopher som jag sitter bredvid just nu - vi har suttit med en liten vägg emellan oss innan och fört vårt interna krig över den och nu kom de på den briljanta idén att sätta oss bredvid varann istället - det blir mycket sparkande på stolarna nu alltså...)

Jesper meddelade följande:

"Ni två ska på teambuilding idag. Jag vet inte varför, eller när, eller vart, eller vem som håller i det, men det kommer nån - jag vet inte vem där heller - och hämtar upp er. Snart".

Jag och Ofoget: ??

Jaha. Så det var bara och sitta där och begrunda anledningen till att just vi två blev ivägskickade på detta. Har nån tröttnat på vårt käbbel och beslutat att vi ska få göra en massa trust-övningar ihop för och bli bästa vänner istället? Jag vill fan inte stå och ramla baklänges med Mr Lurifax bakom mig :D

Men men, det verkar vara helt slumpmässigt utvalt, även fast det är lite konstigt att  vi inte får åka några fler i samma team - vad är meningen med teambuilding annars?

Vi visste ju inte ens om det bara skulle bli vi två eller fler. Ännu värre blev det när vår hämt-snubbe kom förbi och frågade om vi hade bil. Vi skulle alltså lämna kontoret. Tanken svindlade förbi om att de skulle föra oss långt åt helskotta ut i nån skog och dumpa oss där med nån fattig fällkniv och en påse kottar och be oss leta oss tillbaka hem igen.

Men nej, vi skulle bege oss till IBM i Damastown, som ligger ca tio-femton minuter ifrån vårat i Ballycoolin. Stället var enormt, och inhyser tydligen mest serverbyggnader. Vi blev inhysta i ett rum tillsammans med sex andra muntergökar från andra avdelningar, plus några från själva Damastown. Vi kände oss lite som maskrosor i rosrabatten, som de enda helpdeskagenterna.

Och där stannade vi till klockan tre på eftermiddagen. Vi fick göra samarbetsövningar, som bland annat bestod av att bygga diverse saker med legoliknande grejer, ställa oss i en ring och upprepa varandras namn och hobbies (!), brainstorma om de positiva/negativa aspekterna av IBM (Här var alla överraskande överens. Tydligen är problemet med dålig teknisk utrustning och låg lön samt en gemensam avsky mot Manpower ganska så enhällig oavsett hur högt du befinner dig bland kontona)

Här är en av de fina sakerna vi fick bygga, näst sista övningen - två grupper i två rum, den ena bygger en bil, den andra bygger en bro, sen ska bilen över bron och en springer emellan och är kommunikatör. Tydligen var hela vår grupp den mest innovativa av alla grupper som varit där  - score!

Grejerna som ser ut som minitoaletter för den manliga delen skulle föreställa säten. Min grupp gjorde bron. Jag var enda tjejen och skruvade typ... 2 muttrar. Sätt en trio snubbar tillsammans med byggklossar och de tappar kontakten med omgivningen. Jag fick iallafall kläcka idén till ett annat bygge.

Vi skulle också ställa oss i ring i slutet av dagen och så skulle vi säga två bra saker vi sett  till personen ståendes i ringen. Jag fick höra att jag hade snygga byxor (mina nya puffiga trekvartsbyxor jag visade häromdagen) Att det var "coolt" att jag hade sagt att jag tyckte om World of Warcraft. Och Ofoget var snäll och berömde mig för min initiativförmåga på jobbet :)

Sen fick vi åka tillbaks och sluta för dagen. Eftersom vi skulle till IKEA fick jag gå runt och slå dank i 45 minuter och sen fick jag lämna bygget. Åkte tillsammans med de andra Watervillarna plus en utböling (Kim) och fikade på kanebulle och kaffe <3

Nu sitter jag hemma igen och ska strax göra mig lite popcorn (Ja just det ja, vi har köpt en micro! Andelen färdigvaror inköpa till detta hushållet har gått upp med typ 250% sen dess) och läsa en bok och njuta av lugn och ro. Imorrn kanske det blir och ta sig några öl under kvällen, vi får se. Tills dess ska jag bara göra så lite som möjligt... ^^