Day Off

Idag har jag fått ha en riktig egodag. Eftersom det är lugnt på jobbet nu så är vi plötsligt för många, så några "var tvungna" och vara lediga denna vecka. Jag "offrade" mig och har haft en dags obetald ledighet för att jag inte vill wastea mina semesterdagar. Men dagen har betalat sig själv faktiskt, har haft det riktigt gött. Åt chips (wops) till frukost och har legat och stekt ute på balkongen eftersom, av någon konstig otippad men riktigt lyckad slump, har det varit superväder under hela förmiddagen och jag har fått lite (med betoning på lite men hey! Det här är Irland, nu är jag praktiskt taget svart med landets mått mätt) välbehövlig färg.

När det började komma moln drog jag in till B-town istället för lite shopping. Jag skulle köpa ett fint kort och ett litet paket att skicka hem till min farmor, som har skickat fina kort till mig under min tid här och jag fick ett nytt häromdagen :) så tänkte jag skulle fixa ihop och skicka en liten överraskning.

Tog en paus inne på Starbucks och återupplevde gamla minnen med en svalkande kall caramel macchiato och en chocolate velvet cake. Lyxigt värre.

Där satt jag och pysslade ihop mitt kort och presenter och stoppade ner i ett litet fint kuvert som jag får åka ner till stan och lämna sen, det vart lite för stort för och trycka in i den enda brevlådan jag sett i det här området. De gillar sitt stora, uråldriga och ståtliga postkontor, dublinborna. Brevlådor är extremt sällsynta här och pain in the ass och hitta.

Fortsatte min shopping och detta blev resultatet:

Farmors present med choklad från Butlers, en smått-och-gott påse från Boots med lite nödvändigheter som make-up remover och en ögonkräm (25 nu vet ni, måste börja tänka på sånt här tydligen) och två kilo köttfärs.

Och, hum... skor. Yes, jag vet. Men det var rea, de var nedsatta från 55 euro till ynka 18 och de var det enda paret kvar i storlek 4! Det var ett tecken! Hur kan man ha en egodag utan en present till sig själv? ;)

Det syns dåligt på bild men de gnistrar i blått och lila. Som diamanter på fötterna <3

Men nu får det vara slutshoppat på ett tag, det är dags att paya el, gas och hyra nu så blir lite och hålla igen på, plus att min semester närmar sig.

Nu ska jag ta mina två kilo köttfärs och fixa en god Shepherds Pie till de tre hungriga musketörerna när de kommer hem från jobbet. Lite husfru kan man ju kosta på sig och vara ^^