Dublin Zoo

Äntligen fick man asset ur vagnen i helgen och gick på Dublin Zoo. Jag försökte ju promenera dit i höstas när jag gick på promenad i Phoenix Park, men efter en och en halv timmes promenad hade jag inte lyckats ta mig dit. Phoenix Park är enormt, en av de största parkerna i Europa och tydligen större än Central Park i New York, enligt chauffören som körde oss dit.

Och Dublin Zoo är verkligen sevärt. Jättestort, jättefint och de har större utrymmen till djuren än man brukar se. En stor afrikansk savann med noshörningar och giraffer, och så fick jag se en struts pinka för första gången - det är verkligen en syn för gudarna, och inte en trevlig sådan O.o

Eftersom vädret i Irland är som det är så fick vi en riktig regnskogsupplevelse i parken eftersom solsken varvades med rejäla monsunskurar som fick alla att kollektivt dyka in under tak på 2 sekunder blankt. Mina favoriter kattdjuren hade gått och lagt sig inomhus, undan skydd för regnet, men låg ändå precis vid fönstrena så man kunde se dem ordentligt :) Plus att vargarna, mina andra favoriter ofc, var ute i regnet och blickade ut över oss och det slog mig hur slående lika Saga de var.

Fina kissar <3

Hittade lite udda djur i souveniraffären också.

Och jag klädd för en dag på djurparken, komplett med en aning backslick från regnet och kanske lite mer proper än jag tänkt mig.

Vi botaniserade i affären och köpte självklart med oss lite prylar. Mamma hittade nån läskigt verklighetstrogen råtta som hon köpte, av nån outgrundlig anledning, medans jag kärade ner mig i min nya maskot; marsvinet Fjösarn!

Dublin Zoo - rekommenderas!