En helg med sightseeing

Nyss hemkommen från en sista snabb runda inne i B-town, en Penneysklänning och 8 fläskkotletter rikare. Ute i köket står Adde och fixar kött och potatisgratäng, och ikväll väntar sista Harry Potter på bio. Det har varit en skapligt lugn dag, till skillnad från de andra dagarna då vi har flängt mest hela tiden.

I fredags åkte vi in till Bray och strosade runt på stranden, kollade in nöjesfältet som var uppsatt där och Stefan bjöd på varsin "Hook a duck". Man fick välja sin vinst och då tog jag självklart en anka med sjömansmössa <3

Vi käkade mat på en jättefin resturang som hette The Beach nånting, bra det går för mig med namn alltså... de andra körde på traditionell fish and chips medans jag fortsätter mitt skaldjursrace med linguini (pasta) med vitvinsmainerade skaldjur och bläckfisk.

Efteråt skildes vi åt, Stefan drog hem till city igen och vi drog vidare till Powerscourt Gardens. Vi hade skaplig tur med vädret men vid det här laget hade det börjat regna, givetvis. Vi hoppade av vid grindarna in till hela balunsen och fick gå en ganska skaplig bit förbi flashiga golfbanor och ett värstinghotell för alla golffreaks som huserar på banorna. Väl inne i trädgården sen så, ja. Det är riktigt fint där inne, maffigt och grönt så det gör ont i ögonen, och den japanska trädgården är awesome. Men annars, för en annan som är van vid de överdådiga blomsterträdgårdarna i Skottland, så var det lite lite blommor och färger. Fast det kanske är meningen? 15 euro kostar det iallafall att gå in och blicka ut över en ändå riktigt imponerade utsikt.

Har massor av fina gröna bilder men kan inte lägg upp hela bunten här, då får ni kolla Facebook istället ;)

Efter att ha gått hela rundan tänkte vi ta en kik på det berömda vattenfallet, men efter lite research så visade det sig att det jäkla vattnet låg 8km bort, och det gick inga bussar dit utan man fick vackert ta sig dit med bil. Och hade man ingen var det promenera som gällde. Vilket ingen av oss kände för. Så vi tog en fika istället.

Och gick i en jättemysig butik med massa gott i.

Sen gick vi tebaks den långa golfvägen och gick ner till byn Enniskerry där vi fick spana in omgivningarna en stund i väntan på bussen till Bray och tåget hem. Hittade ett hus i min smak: