I has skillz

Först och främst; idag är det Sveriges nationaldag! Woho! Grattis till Sverige, och grattis till oss, som har ännu en lugn jobbdag med få samtal. Jag har suttit och lagt upp spellistor i Grooveshark (som jag idlar tills jag får ordning på Spotify) lyssnat på dem, sjåkat med folk på Sametime, gjort den sista handfullen pendärendena och varit på ett kvalitétsmöte där vi mest snacka skvaller... och ja, that´s it typ.

"Gör några kurser på Manpowers hemsida!" säger Maria, vår teamleader.

Sagt och gjort. Jag skapar mig ett konto på irländska Manpower och surfar in på Training and Developement Centre för och kolla vad som finns.

Förs på listan är Word. Word är ju ett program som jag är väl införstådd i och använt sen barnsben, men jag tänkte att det finns ju alltid massa nya saker man kan lära sig och det ser bra ut att ha en kuuuurrsss i det programmet, så jag körde igång den.

Inledningen var lovande. En till hälften elektronisk mansöst som låter som en brittifierad Stephen Hawkins på dopamin. Varje fras han säger avslutas med ett lustigt litet ploppande ljud, ungefär som en fjärt. På ett mycket pedagogiskt sätt berättade sedan denna Röst för mig, ackompanjerad av ett bildspel, hur jag först skulle;

Jaha ja, Start, ok, det visste jag ju inte... öh, vad fan är det här...

Efter en tre sidor lång instruktion för hur man öppnar Startmenyn, går in i program och väljer Word, där jag sedan själv fick "testa" och "visa mina skills" i detta, vilket jag klarade med bravur  ( tur det, vad i h*e hade jag gjort på en helpdesk isåfall ...) så har vi alltså lyckats öppna programmet och är redo att börja från scratch!

Bokstavligt talat.

No shit!?

Nu började jag få lite onda aningar om att detta kanske inte riktigt var vad jag tänkte  mig. Men, jag ger det en chans. De kanske bara har pressat in lite fel informationsrutor, blandat ihop detta med en tutorial för småkidsen. Det blir säkert bättre.

Efter att noga läst ha läst igenom denna informativa text så klickade jag på Nästa-knappen för att köra igång The Real Deal.

Öhh...

Nästa!

Men för f... första testet, fem minuter in i kursen, om hur man öppnar och skriver en jäkla bokstav! I´m too good for this!

Nästa!!

...

Nämen seriöst... visserligen är jag noob men detta är väl och ta i... Dock - jag får ju betalt för detta. Lika bra och köra på och garva åt skiten.

Efter ett par steg började vi komma in på lite mer avancerade grejjer.

Det här med Delete var riktigt noga demonstrerat. Man kan göra det på två sätt. Det är viktigt att göra det på rätt sätt vid rätt tillfälle. Annars blir det kortslutning, datorn börjar fräsa, brinna och spela Dubstep innan den slutligen sprängs.

Vid det här laget satt jag och blinkade med ögonen som en uggla på speed - det gick knappt och hålla sig vaken med sån här skit. Magen knorrade, min kropp skrek desperat efter koffein och socker och jag tänkte - en till, en vettig, annars skiter jag i detta och tar lunch...

Lunch. Adjö.